PSAKD Sultangazi Şubesi Açılıyor

PSAKD Sultangazi Şubesi Açılıyor

PSAKD Sultangazi Şubesi AçılıyorPir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin yurt çapındaki onlarca şubesine bir yenisi daha ekleniyor. İstanbul'da Gaziosmanpaşa...

A+A-

PSAKD Sultangazi Şubesi AçılıyorPSAKD Sultangazi Şubesi Açılıyor

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin yurt çapındaki onlarca şubesine bir yenisi daha ekleniyor. İstanbul'da Gaziosmanpaşa İlçesinin bölünmesi sonucu yeni kurulan Sultangazi ilçesinde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin 60. Şubesi olacak olan Sultangazi Şubesi açılıyor. Uzun süredir kuruluş çalışmalarını sürdüren şube, 3 Ekim 2009 Cumartesi günü Ferhat TUNÇ, Nurettin GÜLEÇ, Enver ÇELİK ve Hasan SAĞLAM gibi tanınmış sanatçılarında katılacağı görkemli açılış töreni ile hizmete girecek.

PSAKD Sultangazi Şubesi Gazi Mahallesini de içine alan bir bölgede hizmet verecek. Gazi Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde yer alan dernek merkezinde semah ve bağlama başta olmak üzere tiyatro, halkoyunları, resim kursları düzenlencek.

Kurucu Başkanlığını Ali Asker AKSU'nun yaptığı Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sultangazi Şubesinin Yönetim Kurulunda şu isimler bulunuyor: Mahmut KARAKAYA (Sekreter), Fikret BORAL ( Sayman), Leyla ÜNVER (Üye), Elif HAYDAROĞLU (Üye), Hüseyin DEDE (Üye) ve Sinan YALÇIN ( Üye).

Açılış programı öncesi görüştüğümüz Şube başkanı Ali Asker AKSU "Sultangazi Şubesi bölgemizde önemli bir ihtiyaca cevap verecektir. Kültürel ve sanatsal çalışmalar yanında Alevi inanç ve öğretisinin yaşatılması ve genç kuşaklara aktarılması için çalışmalar yapacağız. Asimilasyon politikalarına Pir Sultan'ın inancı, direnci ve bilinciyle karşı çıkacağız. Alevilerin demokratik ve meşru mücadelesinde aktif olarak yer alacağız, eşit yurttaşlık hakkı için demokrasi güçleriyle birlikte, omuz omuza mücadele edeceğiz." dedi.

3 Ekim 2009 Cumartesi günü yapılacak açılış törenine de değinen AKSU "Coşku ve sevincimizi paylaşmak için tüm canları açılışımıza davet ediyoruz" dedi.

TARİH : 3 Ekim 2009 Cumartesi

SAAT : 13:00

YER : PSAKD Sultangazi Şubesi

PROGRAM :

  • Ferhat TUNÇ
  • Nurettin GÜLEÇ
  • Enver ÇELİK
  • Hasan SAĞLAM
  • Mehmet EKİCİ
  • Raber
  • Leyla ÜNVER

ADRES : Yunus Emre Mahallesi Kıbrıs Caddesi No: 39 SULTANGAZİ / İSTANBUL

İRTİBAT : 0212 419 36 00  -  0534 375 62 62

KAYNAK : Alevihaber.com Özel Haber - 27 Eylül 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.