PSAKD Taksim'de Basın Açıklaması yapacak

PSAKD Taksim'de Basın Açıklaması yapacak

PSAKD Taksim'de Basın Açıklaması yapacak Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, Maraş Katliamının 31. Yılında katliamda...

A+A-

PSAKD Taksim'de Basın Açıklaması yapacak

PSAKD Taksim'de Basın Açıklaması yapacak

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, Maraş Katliamının 31. Yılında katliamda yaşamını yitiren canları anmak ve katillerden hesap sormak için 24 Aralık 2009 Perşembe günü saat 13.00’de Taksim Tramvay durağında Basın açıklaması gerçekleştirecek. PSAKD İstanbul Şubeleri adına yapılan çağrıyı aktarıyoruz:

Basın Açıklamasına Davet...

24 Aralık 2009 Perşembe günü saat 13.00’de Taksim Tramvay durağındaki Basın açıklamamıza tüm Canlarımızı bekliyoruz.

MARAŞ KATLİAMINI UNUTMADIK... UNUTTURMAYACAĞIZ!

Yakın tarihimizin en acımasız, insanlık adına en utanç verici kitlesel katliamı olan Maraş Katliamı’nın üzerinden 31 yıl geçti. Katliamda, resmi rakamlara göre 114 Canımız katledilmiş, 1000’nin üzerinde kişi yaralanmış, 552 ev, 289 işyeri yakılıp tahrip edilmiştir. Katliamdan sonra Alevilerin %80’ni kenti terk etmiştir.

Devlet içerisindeki ; Derin Devlet olan Gladyo ve Kont-gerilla örgütlenmesinin ve onların uzantısı ve taşeronluğunu yapan sivil faşistlerce yapılan bu katliam, sonraki yıllarda Malatya, Çorum, Sivas, Gazi, Ümraniye katliamlarında, Diyarbakır, Ulucanlar ve 19 Aralık Cezaevleri katliamlarında, yargısız infazlar, faili meçhul cinayetler ve gözaltında kayıplar ile devam etmiştir. Susurluk’ta bir kaza sonucu ortaya çıkan bu derin ilişkiler, Şemdinli’de halk tarafından açığa çıkarılmıştır.

Maraş Katliamı ve sonrasında yaşanılan katliamları unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı belirtmek istiyoruz.

Maraş Katliamının 31. Yılında yaşamını yitiren Canlarımızı saygıyla anıyor, katilleri, koruyucularını ve onları yönlendiren insanlık dışı gerici faşist ideolojilerini nefretle kınıyoruz.

TARİH : 24 Aralık 2009 Perşembe

YER : Taksim Tramvay Durağı

SAAT : 13.00

PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBELERİ

Alevihaber.com - 14 Aralık 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.