PSAKD Tarsus Şubesi'nden Türkü Gecesi

PSAKD Tarsus Şubesi'nden Türkü Gecesi

PSAKD Tarsus Şubesi'nden Türkü GecesiPİR Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Tarsus Şubesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda...

A+A-

PSAKD Tarsus Şubesi'nden Türkü GecesiPSAKD Tarsus Şubesi'nden Türkü Gecesi

PİR Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Tarsus Şubesi tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda ‘Türkü Gecesi’ tertip edildi. 75. Yıl Kültür Merkezinde 28 Şubat 2010 Pazar günü gerçekleştirilecek olan konser saat 19’da başlayacak.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanı Hasan Güvendir, Anadolu’nun dört bir yanından gelerek Tarsus’ta yaşayan herkesi kucaklamak, birlik ve beraberliği temin etmek için düzenledikleri konsere herkesin davetli olduğunu söyledi.

Nisan ayında ise yemek düzenleyeceklerini ifade eden hasan Güvendir, etkinliklerden sağlanacak olan gelirlerin, derneğin zorunlu ihtiyaçları için kullanılacağının altını çizdi.

CEM EVİNİ İSTİYORUZ

Tarsus’ta binlerce Alevi vatandaşın yaşadığına dikkati çeken Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube Başkanı Hasan Güvendir, “2007 yılında Tarsus Kaymakamlığından onaylı dilekçemizi, Tarsus Belediye Başkanlığına teslim etmiş ve Cem Evi yapmak için arsa talebinde bulunmuştuk. 2009 yerel seçimleri öncesinde Tarsus Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz, bu talebimizi yerine getireceğinin sözünü vermişti. Fakat hala istediğimiz arsa talebi yerine gelmedi. Bizler, Sayın Başkandan sözünü yerine getirmesini istiyoruz” diye konuştu.

KAYNAK : Tarsus Haber Gazetesi - 25 Şubat 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.