PSAKD: TEKEL herkesin mücadelesi

PSAKD: TEKEL herkesin mücadelesi

PSAKD: TEKEL herkesin mücadelesi  İSTANBUL - Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri (PSAKD), TEKEL işçileriyle dayanışma eylemi yaptı,...

A+A-

PSAKD: TEKEL herkesin mücadelesi  PSAKD: TEKEL herkesin mücadelesi 

İSTANBUL - Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri (PSAKD), TEKEL işçileriyle dayanışma eylemi yaptı, “TEKEL artık herkesin” dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Marmara Şubeleri, direnişteki TEKEL işçilerinin mücadelesini desteklemek için Taksim Tramvay Durağı'nda basın açıklaması yaptı.

PSAKD Eyüp Şube Başkanı Hüseyin Güzelgül, AKP'nin 40 gündür direnişte olan TEKEL işçilerine yönelik saldırılarını ve tutumunu eleştirdi. Güzelgül, “Ağızlarını her açtıklarında 'demokrasiden ve adaletten' bahseden AKP hükümeti, kış ortasında işçilere biberli gaz sıkarak, onları havuzlara dökerek demokrasiye ve adalete ne kadar uzak olduğunu göstermiştir” şeklinde konuştu.

Ankara Valiliğinin TEKEL işçilerinin çevreyi ve esnafı rahatsız ettiğini gerekçe göstererek, eylemi sürdürdükleri bölgeyi boşaltmalarını istediğini hatırlatan Güzelgül, “Zorla, tehditle, biber gazıyla işçilerin eylemini engellemeyen AKP hükümetinin bu son manevrası da tutmayacaktır” dedi.

TEKEL artık herkesin eylemi

TEKEL direnişinin Ankara sınırlarını aşarak vicdanların ortak eylemine dönüştüğünü belirten Güzelgül, “Eylem artık TEKEL işçilerinin eylemi olmaktan çıkmıştır. İş, aş ve özgürlük isteyen herkesin ortak eylemine dönüşmüştür” ifadelerine yer verdi. Güzelgül, herkesi TEKEL işçileriyle dayanışmaya ve ortak mücadeleye davet etti.

TEKEL işçileri yanlız değildir/ Yaşasın sınıf dayanışması” pankartının açıldığı eylem, “Genel Grev Genel Direniş”, “TEKEL işçisi yalnız değildir”, “Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği” sloganlarıyla sona erdi.
 
KAYNAK : Atılım - 24 Ocak 2010 Pazar

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.