PSAKD TEKEL işçileri için açlık grevinde

PSAKD TEKEL işçileri için açlık grevinde

PSAKD TEKEL işçileri için açlık grevindePir Sultan Abdal Kültür Derneği şubeleri, tüm Türkiye'de TEKEL işçilerine...

A+A-

PSAKD TEKEL işçileri için açlık grevinde
PSAKD TEKEL işçileri için açlık grevinde

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği şubeleri, tüm Türkiye'de TEKEL işçilerine destek vermek için bir günlük açlık grevi yaptı.

FOTO GALERİ : PSAKD İstanbul, Manavgat, Erzincan, Antalya'da Tekel işçilerine destek verdi >>> 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), direnişteki TEKEL işçilerine destek vermek adına tüm şubeleriyle Türkiye genelinde bir günlük açlık grevi eylemi düzenledi. Eyleme tüm Türkiye'den çok sayıda kişi katıldı. Pazar günü sabah 09:00'da başlayan açlık grevi, akşam 19:00'da sona erdi.

İçerenköy'de TEKEL işçileri, PSAKD'yi ziyaret etti

İstanbul İçerenköy PSAKD şubesinde yapılan eylemde, İstanbul'daki iki TEKEL işçisi, kendileriyle dayanışmak üzere açlık grevi başlatan dostlarına direnişle ilgili bilgi verdi. Yine gün içinde Ankara'daki direnişle canlı bağlantı yapıldı. Grevin tüm hızı ve inancıyla her türlü provokasyona ve caydırmaya karşın devam ettiği canlı bağlantıda dile getirildi. Şubedeki TEKEL işçileri, tüm arkadaşları adında Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ne ve TKP, ÖDP, EMEP ve Halkevleri'ne gösterdikleri sınıf dayanışmasından ötürü teşekkür etti. İçerenköy'deki açlık grevine Türkiye Komünist Partisi Ataşehir İlçe Örgütü de destek verdi.

Datça'da 13 kişi açlık grevinde

Muğla'nın Datça ilçesinde de PSAKD açlık grevi düzenledi. 13 kişinin açlık grevine yattığı şube binasında yapılan basın açıklamasında "AKP hükümeti ve Başbakan bütün toplumsal sorunlarda olduğu gibi bu sorunu da görmezden gelmekte, kendisine hatırlatıldığında ise azarlayıcı, rencide edici bir üslupla 'Halkın kasasını soydurtmam' demektedir. Bize göre Tekel işçileri halkın kendisidir. Tekel işçileri 'kasa soymakla' suçlanamaz. Gasp edilen haklarını almak için bu kış koşullarına karşın onurlu direnişlerini sürdürmektedirler. İnsanı ve emeği kıblesi bilen Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri olarak bu onurlu hak alma mücadelesini destekliyoruz” denildi. Datça PSAKD'yi gün boyu ilçedeki birçok demokratik kitle örgütü ve vatandaş ziyaret etti.

(soL - İstanbul, Muğla) - 7 Şubat 2010

Manavgat'ta açlık grevi sona erdi

PSAKD TEKEL işçileri için açlık grevindePir Sultan Abdal Kültür Derneği Manavgat Şubesi üyeleri, Ankara'da eylem yapan TEKEL işçilerine destek vermek için başlattıkları 1 günlük açlık grevini sona erdirdi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Manavgat Şube Başkanı Ayten Sevinç, dernek binasında TEKEL işçilerine destek vermek amacıyla 6 Şubat tarihinde saat 20.00'de başlattıkları 1 gün açlık grevini sonlandırdıklarını belirtti.

TEKEL işçilerinin 57 gündür Ankara'nın soğuğunda özlük haklarını korumak için var güçleriyle mücadele ettiklerini belirten Sevinç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'halkın kasasını soydurtmam' sözü yerine işçilerin çektikleri sıkıntılarla ilgili empati kurması gerektiğini ifade etti.

Dünyada 17 aydır etkili olan küresel ekonomik kriz sonrası ülkede en önemli gündem maddesinin işsizlik olduğunu belirten Sevinç, işsizlik psikolojinin insanlarda ruhsal çöküntü yaparak toplumsal soyutlanmaya ittiğini kaydetti.

Sevinç, "TEKEL işçilerinin onurlu direnişini yürekten destekliyoruz. İşçiler haklarını korumak için Ankara'nın ayazında onurlu bir duruş sergiliyor. TEKEL işçileri kasa soyan değil, alın teri ve emekleriyle kasa dolduran emekçilerdir. Kısacası halkın da kendisidir. İşçilerimizin 57 gündür çektikleri sıkıntılarla empati kurma ve moral desteği için bir günlük açlık grevine gittik. Dün başlattığımız grevimizi sonlandırdık." diye konuştu.  

KAYNAK : CHA - 7 Şubat 2010

Antalya'da Yağmur Altında Açlık Eylemi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesi üyeleri, süresiz açlık grevi yapan tekel işçilerine destek amacıyla yağmur altında 1 günlük açlık eylemine başladı.

Antalya Kışlahan Meydanı'nda buluşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesi üyeleri, davul çalıp halay çekerek tekel işçilerine destek eylemi yapıyor. Yağmur altında gerçekleştirilen eylemde süresiz açlık grevi yapan tekel işçilerine destek amacıyla 1 gün açlık eylemi başlatan dernek üyeleri ayrıca vatandaşlardan da imza toplamaya başladı.

İktidarın, tekel işçilerini görmezden geldiğini söyleyen derneğin şube başkanı Selçuk Akpınar, şöyle konuştu: "Tekel işçisi halkın kendisidir. Tekel işçilerinin hak alma mücadelesini desteklemek amacıyla 1 günlük açlık eylemine başladık. Yağmur da yağsa fırtına da kopsa bugün akşama kadar bu meydandayız."

Haber Fx - 7 Şubat 2010

Pir Sultan Abdal Derneği'nde açlık grevi

Pir Sultan Abdal Derneği'nde açlık grevi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şubesi üyesi 20 kişi, Tekel işçilerine destek vermek amacıyla açlık grevine başladı.

PSAKD TEKEL işçileri için açlık grevindeDernek binasında yaklaşık 20 kişinin gerçekleştirdiği açlık grevi sabah erken saatlerde başladı. Bağlama eşliğinde türküler söyleyen dernek üyelerinin grevine birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilciliği de destek verdi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şube Başkanı Ali Kaya yaptığı açıklamada Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Genel Merkezi tarafından alınan ortak karar gereği Tekel işçilerinin haksızlığa uğradığına inanarak onların bu haklı direnişine destek verdiklerini söyledi. Kaya, "Tarihin her döneminde haksızlığa karşı çıkan ezilen ve mazlumların yanında serini ortaya koyan, İmam Hüseyin'in yolu gereği biz de TEKEL işçilerinin bu haklı direnişinin yanında yer alıyoruz. Bu karda, kışta, kıyamette çoluk çocuğuyla ekmekleri uğruna direnen bunun da bir avuç sırça köşklerde, bir eli yağda bir eli balda yaşamını sürdürenlerin zenginliklerine yeni zenginlikler köşklerine yeni köşkler katmak uğruna dünyanın her nimetinden ne Allah'tan ne de kuldan korkmadan diğerlerine açlık yoksulluğa karın tokluğuna köleliğe razı etmeye çalışan zihniyete karşı hem de bu toprakların üzerinde kurulu bulunan kamu iktisadi teşekküllerini, dünyaya hükmeden zorba ve tiranların sofrasına arza sunan kendi ülkesinin işçisine köylüsüne hayatı zehir zemberek edenlere karşı direnen Tekel işçilerini destekliyoruz ve onlara Erzincan Anadolu topraklarından selam göndererek diyoruz ki; zalimin zulmü bizim gözümüzü yaş eyledi zulme karşı çıktık diye bizi Kızılbaş eyledi" dedi.

Beyaz Gazete - 7 Şubat 2010

Erzincan'dan Tekel işçilerine destek

ERZİNCAN'daki Pir Sultan Abdal Derneği'nin 20 üyesi, 24 saat aç kalarak Tekel işçilerine destek verecek.

Pir Sultan Abdal Derneği binasında bugün (7 Şubat) saat 07.00'de başlayan açlık grevi yarın (8 Şubat) saat 07.00'de sona erecek. Genel Merkezin almış olduğu bu kararı Erzincan'da hayata geçirdiklerini belirten Pir Sultan Abdal Derneği Erzincan Şube Başkanı Ali Kaya, "Tekel işçilerinin haksızlığa uğradığına inanarak onların bu haklı direnişine destek vermek amacıyla bizde bir günlük açlık grevine gidiyoruz. Tarihin her döneminde haksızlıklara karşı çıkan, ezilen ve mazlumların yanında serini ortaya koyan, imam Hüseyin'in yolu gereği bizde Tekel işçilerinin bu haklı direnişinin yanında yer alıyoruz" dedi.

Başkan Kaya, Genel Merkezin aldığı kararın 60 ilde bugünden itibaren uygulamaya geçildiğini hatırlatarak, greve katılan 20 kişinin dernek binasında sabahlayacağını belirtti.

Millliyet - 7 Şubat 2010

Pir Sultan Abdal Derneği'nde açlık grevi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şubesi Basın Açıklaması

Basın ve kamuoyuna

Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri genel merkezinin almış olduğu merkezi karar gereği tekel işçilerinin haksızlığa uğradığına inanarak onların bu haklı direnişine destek vermek amacı ile bizde bir günlük açlık grevine uyuyoruz.

Tarihin her döneminde haksızlıklara karşı çıkan ezilen ve mazlumların yanında serini ortaya koyan, imam Hüseyin’in yolu gereği bizde TEKEL işçilerinin bu haklı direnişinin yanında yer alıyoruz.

Bu karda, kışta, kıyamette çoluk çocuğuyla ekmekleri uğruna direnen bunu da bir avuç sırça köşklerde, bir eli yağda bir eli balda yaşamını sürdürenlerin zenginliklerine yeni zenginlikler köşklerine yeni köşkler katmak uğruna dünyanın her nimetinden ne Allahtan nede kuldan korkmadan diğerlerine açlık yoksulluğa karın tokluğuna köleliğe razı etmeye çalışan zihniyete karşı hem de bu toprakların üzerinde kurulu bulunan kamu iktisadi teşekküllerini, dünyaya hükmeden zorba ve tiranların sofrasına arza suna kendi ülkesinin işçisine köylüsüne hayatı zehir zemberek edenler karşı direnen TEKEL işçilerini destekliyoruz ve onlara Erzincan ve Anadolu topraklarında selam göndererek diyoruz ki;

Zalimlerin zulmü bizim gözümüzü yaş eyledi zulme karşı çıktık diye bizi Kızılbaş eyledi.

Saygılarımla

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Erzincan Şubesi

Alevihaber.com – 7 Şubat 2010

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.