PSAKD, Tekel İşçilerine Destek İçin Açlık Grevi Yapıyor

PSAKD, Tekel İşçilerine Destek İçin Açlık Grevi Yapıyor

PSAKD, Tekel İşçilerine Destek İçin Açlık Grevi YapıyorPir Sultan Abdal Kültür Derneği Tekel İşçilerine Destek olmak...

A+A-

PSAKD, Tekel İşçilerine Destek İçin Açlık Grevi YapıyorPSAKD, Tekel İşçilerine Destek İçin Açlık Grevi Yapıyor

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tekel İşçilerine Destek olmak İçin ülke genelindeki 60'ın üzerindeki şubesinde 7 Şubat Pazar Günü bir günlük Açlık Grevi Yapıyor. Konuya ilişkin Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Av. Fevzi Gümüş'ün açıklmasını aktarıyoruz:

* Tekel İşçileri Halkın Kendisidir

* Tekel İşçilerine Destek İçin Tüm Şubelerimizde 7 Şubat Pazar Günü Açlık Grevi Yapıyoruz

BENİM KABEM İNSANDIR…, BENİM KABEM EMEKTİR… Felsefesi, öğretimizin temel değerlerindendir. Bilindiği gibi Tekel İşçileri yaklaşık 2 aydır Ankara’da Hak alma mücadelesi yürütmektedir.

AKP Hükümeti ve Başbakan bütün toplumsal sorunlarda olduğu gibi bu sorunu da görmezden gelmekte, kendisine hatırlatıldığında ise azarlayıcı, rencide edici bir üslupla “Halkın kasasını soydurtmam.” demektedir. Bize göre Tekel İşçileri halkın kendisidir. Tekel İşçileri “Kasa soymakla” suçlanamaz. Gasp edilen haklarını almak için bu kış koşullarına karşın onurlu direnişlerini sürdürmektedirler. İnsanı ve emeği kıblesi bilen Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri olarak bu onurlu Hak Alma mücadelesini destekliyoruz ve “Tekel İşçileri halkın kendisidir.” diyoruz. 

Bu amaçla; 7 Şubat 2010 Pazar günü tüm şubelerimizde Tekel İşçilerinin Hak alma mücadelesini desteklemek için bir günlük “açlık grevi” yapılacaktır.

Açlık grevi eylemimiz, İstanbul Anadolu yakasında Kadıköy Şubemizde, Avrupa yakasında Eyüp Şubemizde; İzmir’de Bornova Şubemizde, Ankara’da, Ankara Şubelerimizin katılımı ile Genel Merkezimizde yapılacaktır.

Diğer şubelerimiz Pir Sultan Abdal dostu halkımızı, üyelerimizi bilgilendirerek kendi şube binalarında açlık grevi eylemini yapacaklardır.

Açlık Grevi eylemimiz sabah 09.00 da başlayıp akşam 19.00’da sona erecek ve Genel Merkezimizdeki katılımcılar eylemin bitişinde Tekel İşçilerini eylem yerinde ziyaret edeceklerdir.
 
Kamuoyunun bilgisine  saygı ile arz olunur.

Av. Fevzi Gümüş
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı"

KAYNAK : Alevihaber.com - 5 Şubat 2010

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.