PSAKD, Topbaşı istifaya çağırdı

PSAKD, Topbaşı istifaya çağırdı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı istifaya çağırdı. PSAKD Mamak...

A+A-

PSAKD, Topbaşı istifaya çağırdı Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı istifaya çağırdı.

PSAKD Mamak ve Sultanbeyli Şubesi, Sivas Katliamı sanıklarından olan ve Ankara 11.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama emri olan İlhan Çakmak’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde üç yıl boyunca kadrolu memur olarak çalıştırılmış olmasını protesto etti.
Büyükşehir Belediyesi önünde “Sivas katliamı sanıklarını belediyede çalıştıran Kadir Topbaş istifa” pankartı açan kitle, “Sivas şehitleri ölümsüzdür”, “Mamak oteli müze yapılsın” sloganlarını attı.

‘Neden saklanıyor?’

Basın açıklamasını okuyan PSAKD Mamak Şubesi Başkanı Mustafa Karabudak “Katliam sanığını kamu eliyle barındıran ve besleyen Kadir Topbaş’ın görevine son verilip, yargı önüne çıkartılmalıdır” dedi. Karabudak, devletin göstermelik yargılama sürecini tamamladığını ve katillere sahip çıkıp, kadrolu memur olarak işe aldığına dikkat çekti.

İhsan Çakmak’ın neden saklandığının açıklanmasını isteyen Karabudak, “Beş aydır bu olayla ilgili bir cümle bile etmemiş devletten suskunluğunu bozmasını istiyoruz” dedi. Sivas’ta çıkan olaylarda yakınını kaybeden Hüseyin Karababa ise, on beş yıldır hukuk savaşı verdiklerini anlatarak “Burası kimsenin babasının çiftliği değil. Bizi kanun dışına itmesinler” diye konuştu.

(İstanbul/EVRENSEL)  - 05/10/2007 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.