PSAKD Varto Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

PSAKD Varto Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

PSAKD Varto Şubesi 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı YapıldıPir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Varto Şubesi 3. Olağan Kongresi yapıldı....

A+A-

PSAKD Varto Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu YapıldıPSAKD Varto Şubesi 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Varto Şubesi 3. Olağan Kongresi yapıldı.

Kongrede tek liste halinde seçime giren Burhan Kaya, güven tazeleyerek yeniden başkan oldu. Divan kurulu oluştuktan sonra açılış konuşmasını yapan PSAKD Varto Şube Başkanı Burhan Kaya, din, dil, ırk ve cinsiyet gözetmeksizin herkesin yaşam hakkına saygılı olduklarını söyledi. Kaya, her türlü şiddete karşı olduklarını belirterek, "Eşitlik ve adaletten asla taviz vermeden Alevilik kimliğimizi yürütmek istiyoruz. Bu hakkımızın anayasal güvenceye kavuşması için var güçümüzle çalışacağız. Kimliğimizden, inancımızdan taviz vermeden, evrensel değerlere inanarak inancımıza uygun olarak her zaman semah dönmeye devam edeceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından geçilen seçimde 40 üyenin oyunu alan Burhan Kaya, güven tazelerken, yönetim kurulu üyeliğine Cemal Akdemir, Yılmaz Kaya, Kerem Akdağ, Feyzullah Gündüz, Doğan Yılmaz, İsmail Han seçildi.

PSAKD Varto Şubesi 3. Olağan Genel Kurul Kongresi'ne Varto Belediye Başkanı Demir Çelik, Demokratik Toplum Partisi (DTP) İlçe Başkanı Mehdin Akbal ve sivil toplum örgütü temsilleri katıldı.

02.12.2007 - İHA

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.