PSAKD : "Zaman ölüme akmasın"

PSAKD : "Zaman ölüme akmasın"

PSAKD : "Zaman ölüme akmasın"Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Datça, Ayvalık ve İzmir Şubeleri kanser hastası Güler...

A+A-

PSAKD : "Zaman ölüme akmasın"PSAKD : "Zaman ölüme akmasın"

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Datça, Ayvalık ve İzmir Şubeleri kanser hastası Güler ZERE'nin zaman geçirilmeden tahliye edilmesini talep ederek "Zaman ölüme akmasın" dediler. "Zulüm Dursun İstiyoruz" başlıklı ortak açıklamada şu görüşlere yer verildi :

"Adaletsizliklerle dolu bir ülkede yaşıyoruz. 122 insana bedel olan F tipi hücreleri yeni yeni canlar alırken bir kadın tutsak daha ölümün eşiğinde.

Türkiye, İnsan haklarının korunmasına ve tutuklu, hükümlülerin haklarına ilişkin uluslararası tüm sözleşmeleri imzalamış olmasına karşın hapishanelerinde hak ihlalleri ve ölümler sürüyor Bağımsız insan hakları örgütleri sadece 2000–2009 yılları arasında kapatma mekânlarında 306 kişinin öldüğünü tespit ettiğini açıklıyor.

Sistemin yeni hedefi 14 yıldır özgürlüğünden mahrum olan 37 yaşındaki tutsak Güler ZERE. 34 yıl hapis cezasına çarptırılan Güler ZERE Hapishanede 14. yılında damak kanserine yakalandı. Damağının yarısı kulağına kadar alınan 37 yaşındaki ZERE yaşam savaşı veriyor. Gün gün eriyen bedeniyle yok oluyor.

Ölüm orucuna son vermek için ’’hayata dönüş’’ adı altında yüzlerce insanı sakat bırakıp 122 insanı da ölümüne sebep olan anlayış, insan yaşamı kutsalsa hayata dönüş bu kadar basitse işte Güler ZERE tedavisinin daha iyi koşullarda yapılması için özgür olmayı bekliyor.

Hukuksuzluk ve adaletsizlik hız tanımıyor. Zulüm dursun istiyoruz,  Muaviyenin, Ebu Süfyan soyunun yandaşları elindeki Güler canımız kurtulsun. "Zaman ölüme akmasın" istiyoruz.
   
Ve Adalet Bakanlığını adaletli olmaya çağırıyoruz…"

PSAKD İzmir Şubeleri 
PSAKD Datça Şubesi
PSAKD Ayvalık Şubesi

Alevihaber.com - 7 Ağustos 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.