PSAKD'dan basın açıklaması

PSAKD'dan basın açıklaması

PSAKD'dan basın açıklaması (03.11.09) - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Fevzi Gümüş, İstanbul'da...

A+A-

PSAKD'dan basın açıklamasıPSAKD'dan basın açıklaması
 
(03.11.09) - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Fevzi Gümüş, İstanbul'da 8 Kasım tarihinde gerçekleştirecekleri mitingin "Alevilerin Demokrasi Cemi" olacağını ve uğradıkları hak gaspları ile taleplerinin ifade edildiği kürsü işlevi göreceğini vurguladı.

PSAKD, İstanbul Kadıköy'de yapılacak olan "Ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık hakkı" mitingi icin TBMM Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş açıklamada Alevilerin sorunlarına işaret etti. Zorunlu din derslerinin, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması, cem evlerinin yasallaşması, Madımak Oteli'nin utanç müzesi olması gibi taleplerinin olduğunu ifade eder Gümüş, AKP hükümetinin sorunları görmezden geldiğini belirtti.

8 Kasım'da yapılacak mitingte AKP iktidarının açılım adı altında gerçekleştirdiği çalıştayların teşhir edileceğini belirten Gümüş şunları söyledi: "AKP hükümeti açılım adı altında yürütülen çalıştaylarda bir sonuca ulaşmamakta ve adeta bu çalıştaylar, Alevilere hakaret edilen resmi kürsü işlevini görmektedir. Bu çalıştaylar artık Alevilerin demokratik istemlerinin nasıl çözüleceği çabasından çıkmış, sorunun çözülmemesi için söylem karmaşasının yaratıldığı resmi kaosa dönüşmüştür"

Alevilerin taleplerinin meşru ve insani olduğunu ifade eden Gümüş, 8 Kasım mitinginin Alevilerin uğradıkları hak gasplarının ve her şeyden önemlisi de taleplerinin yankı bulduğu bir kürsü işlevi göreceğini belirtti.

KIZILBAYRAK - 03 Kasım 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.