PSAKD'dan protesto yürüyüşü...

PSAKD'dan protesto yürüyüşü...

PSAKD'dan protesto yürüyüşü... (10.01.09) - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, bugün Taksim Tramvay Durağı'nda...

A+A-

PSAKD'dan protesto yürüyüşü... PSAKD'dan protesto yürüyüşü...

(10.01.09) - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, bugün Taksim Tramvay Durağı'nda gerçekleştirdiği eylemle İsrail devletinin Filistin halkı üzerinde uyguladığı soykırım ve katliamları protesto etti.

PSAKD Esenler Şubesi pankartı ve üzerinde katliam görüntülerinin bulunduğu fotoğraflı, “Bebek katili İsrail!”, “Katliamlar son bulsun!”, “Çocuklar ölmesin, şekerde yiyebilsinler!”, “Kahrolsun emperyalizm!”, “Hepimiz Filistinliyiz!”, “Katil İsrail Filistin’den defol!” dövizlerinin açıldığı, PSAKD flamalarının taşındığı eylem, katliama ilişkin basın açıklamasının okunmasıyla başladı.

Basın açıklamasını PSAKD GYK Kültür Sanat Sekreteri Kadıköy Şube Başkanı Feti Bölükgiray yaptı. Bölükgiray yaptığı açıklamada, İsrail devletinin mazlum Filistin halkı üzerinde uyguladığı soykırım ve katliamın ABD destekli bir devlet terörü olduğunu vurgulayarak, “Hitler faşizmin soykırım politikalarına maruz kalan Yahudiler sanki hiç böyle bir zulüm yaşamamış gibi Hitler faşizminin kendilerine uyguladığı katliamı ve soykırımı Filistin halkına uyguluyorlar” dedi.

AKP hükümeti BOP politikalarının çok önemli bir ortağıdır. AKP hükümeti ve Başbakan R.T. Erdoğan Ortadoğu ve Türkiye’de yaşanan ekonomik, siyasal, etnik, inaçsal bütün sorunlara BOP çerçevesinde bakmaktadır” diyen Bölükgiray, AKP hükümetinin Siyonizme sessiz kalmasının sebebinin de BOP olduğunu belirtti.

Basın açıklamasının ardından ABF Genel Sekreteri Kazım Genç de bir konuşma yaparak İsrail’in Filistin katliamını kınadı. Konuşmanın ardından kitle Galatasaray Lisesi’ne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Yürüyüş sırasında, Desa önünde eylem yapan kadınların yanından geçildiği sırada “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek!” sloganı atıldı.

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı yürüyüş ve eylem boyunca, “Kahrolsun İsrail!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol!”, “Filistin halkı yalnız değildir!”, “Pir Sultanlar ölmez direniş sürüyor!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganları atıldı.

Eyleme, Partizan da dövizleriyle katıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul - 10 Ocak 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.