PSAKD'den 2 Temmuz hazırlığı...

PSAKD'den 2 Temmuz hazırlığı...

PSAKD'den 2 Temmuz hazırlığı...(29.06.08) - 2 Temmuz katliamının 15. yıldönümü yaklaşırken Pir Sultan Abdal Kültür Derneği...

A+A-

PSAKD'den 2 Temmuz hazırlığı...

(29.06.08) - 2 Temmuz katliamının 15. yıldönümü yaklaşırken Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Maltepe Şubesi katliamı lanetlemek için 10 günlük bir anma programı planladı.

PSAKD Maltepe Şubesi’nden panel...

Bu yoğun program kapsamında planlanan ilk etkinlik Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Dedeler Kurulu üyesi Kazım Engin ve PSAKD Maltepe Şube Yöneticisi E. Duygu Çağlar’ın konuşmacı olarak katıldığı Sivas katliamının arka planı ve saldırılar karşısında örgütlü mücadelenin önemine vurgu yapan paneldi. Panelde konuşan Kazım Engin katliamın saat saat nasıl planlandığını, devletin yetkililerinin katliamı seyrettiğini ve o dönem görev yapan yetkililerin sonraki süreçte etkin görevlere getirildiğini ifade etti. Ayrıca “Maraş’tan, Çorum’dan bunları tanıyoruz!” diyerek asıl hedeflenenin “eğer hakkınızı ararsanız sizin de sonunuz budur” tehtidini tüm topluma yöneltmek olduğunu ifade etti. Katılımcıların ilgiyle dinlediği panel canlı sohbetlerle devam etti.

Mumlarımızla şehitlerimizi anıyoruz!

Anma programının ilk etkinliğinin ardından 28 Haziran Pazar günü anma programı çerçevesinde gerçekleştirilecek olan ‘Mumlarımızla Şehitlerimizi Anıyoruz’ eyleminin hazırlıklarını sürdüren PSAKD üyeleri programın yer aldığı çağrı bildirilerini Gülsuyu’nda kapı kapı gezerek, kahvelerde konuşmalar yaparak emekçilerin sabah servislerine çağrılar eşliğinde dağıttılar. 28 Haziran akşamı dernek binasından “Karanlığa meşale olanlar küllerinden yeniden doğarlar’/ PSAKD Maltepe Şube” imzalı pankart ve Sivas şehitlerinin fotoğraflarının taşındığı yürüyüşe geçen PSAKD üyeleri Heykel Meydanı’na geldiklerinde Gülsuyu emekçilerine katliamı lanetleme ve katliamcılardan hesap sorma çağrısı yaptılar.

 Heykel Meydanı’nda gerçekleştirilen açıklama boyunca; “Sivas’ı unutmak ihanettir, “Sivas’ı unutma unutturma!”, “Sivas’ın katili sermaye devleti!” sloganlarının atıldı.

PSAKD Maltepe Şube’nin etkinlikleri 2 Temmuz Çarşamba günü Kadıköy’de gerçekleştirilecek olan mitinge kadar sürecek. PSAKD üyeleri 29 Haziran akşamı yine mumlarıyla Heykel Meydanı’nda, mitingten bir gün önce de semah gösterisi, müzik dinletisi ve tiyatrodan oluşan bir etkinlikle 2 Temmuz çağrısını yükseltecekler.

Kızıl Bayrak / Kartal - 29 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.