PSAKD'den Kadıköy mitingi için dost kurumlara çağrı

PSAKD'den Kadıköy mitingi için dost kurumlara çağrı

PSAKD'den Kadıköy mitingi için dost kurumlara çağrı  İSTANBUL (17.01.2008)- Hızır Paşa Sofrası'na oturmayan Alevilerin...

A+A-

PSAKD'den Kadıköy mitingi için dost kurumlara çağrıPSAKD'den Kadıköy mitingi için dost kurumlara çağrı 

İSTANBUL (17.01.2008)- Hızır Paşa Sofrası'na oturmayan Alevilerin taleplerini dile getirecek 3 Şubat Kadıköy mitingi için valiliğe başvuru yapmaya hazırlanan PSAKD İstanbul Şubeleri, sendikaları, yöre derneklerini ve demokratik kurumları mitinge davet etti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği İstanbul Şubeleri, AKP'nin Alevi açılımının bir ayağı olarak düzenlediği Hızır Paşa Sofrası'na oturmayan binlerce Alevi emekçiyi bir araya getirecek. PSAKD Marmara Bölgesi Şubeleri mitinge ilişkin açıklamasında, “Son süreçte hem yurtiçinde, hem de yurtdışında Alevilere ve Aleviliğe karşı sürdürülen iftira, karalama politikalarına; özellikle sözde AKP Alevi açılımı adıyla başlatılan asimilasyon faaliyetlerine, okullarda Alevi öğrencilerin karşı karşıya kaldığı baskılar nedeniyle okullarından ayrılmak zorunda kalmalarına; genelde ülkemizde demokrasi, insan hakları ve emek cephesinde yaşanan hak ihlalleri, antidemokratik uygulamalara karşı” bir miting hazırlığı başlattığını duyurdu.

Hazırlıkları başlayan mitingde Alevi toplumunun başlıca talepleri haykırılacak, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı gibi toplumsal sorunlara karşı tutum alınacak. PSAKD, 3 Şubat'ta Kadıköy'de yapacağı “Öğretimize ve Özgürlüğümüze Saygı” mitingi için İstanbul Valiliği'ne önümüzdeki günlerde başvuruda bulunacak.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Marmara Bölgesi Eşgüdüm Kurulu, miting öncesinde sendikalara, yöre derneklerine, siyasi parti ve platformalara ve demokratik kitle örgütlerine bir toplantı çağrısı yaptı.

Mitinge katılım çağrısında bulunan dernek, mitinge ilişkin kurumlara gönderdiği çağrı metninde, 20 Ocak günü TMMOB'da düzenlenecek toplantıya çağrı yaptı. PSAKD çağrısında “Tüm dost kurumların mitingimize destek ve katkılarını bekler, bilgilendirme toplantımıza katılımınızı rica eder, iyi çalışmalar dileriz” ifadelerine yer verildi.

ATILIM - 17 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.