PSAKD'nden Meclis'e "Halk Sazları Müzesi" önerisi

PSAKD'nden Meclis'e "Halk Sazları Müzesi" önerisi

PSAKD'nden Meclis'e "Halk Sazları Müzesi" önerisi   Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Anadolu kültürüne...

A+A-

PSAKD'nden Meclis'e "Halk Sazları Müzesi" önerisiPSAKD'nden Meclis'e "Halk Sazları Müzesi" önerisi
 
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Anadolu kültürüne özgü halk sazlarının gelecek kuşaklara aktarılması için başlattığı "Halk sazları müzesi" çalışmasının bir örneğinin de TBMM’de yapılması için harekete geçti. Dernek Başkanı Fevzi Gümüş, konuyla ilgili olarak Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu’ya bir mektup yazdı. Gümüş, Mumcu’dan, halk sazlarının sergilenmesi için yer tahsis edilmesini istedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Anadolu kültürüne özgü halk sazlarının gelecek kuşaklara aktarılması için başlattığı "Halk sazları müzesi" çalışmasının bir örneğinin de TBMM’de yapılması için harekete geçti. Dernek Başkanı Fevzi Gümüş, CHP’li Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu’ya bir mektup yazarak halk sazlarının sergilenmesi için yer tahsis edilmesini istedi.

Bir süre önce, Anadolu coğrafyasında kullanılan halk sazları üzerine çalışmalar başlatan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, bu çalışmalarını TBMM’de sergilemek için harekete geçti. Dernek Başkanı Fevzi Gümüş, konuyla ilgili olarak CHP’li Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu’ya bir mektup gönderdi ve yer tahsisi için kolaylık istedi.

Mektubunda, Anadolu’nun zengin tarihi ve kültürel mirasa sahip olduğunu ifade eden Gümüş, "Anadolumuzun toprakları üzerinde yaşamını sürdüren halkımız bu değerleri, müzik ve müzik aletleri ile yaşatmaya devam etmektedir" dedi. Anadolu sazlarından örnekler veren Gümüş’ün, mektubu özetle şöyle:

"Anadolu müzik enstrümanlarımızın toplumun her kesiminden olan konuklarınıza ve başka ülkelerden gelen yabancı misafirlerinize tarihin ve kültürümüzdeki önemini anlatmak amacıyla bir proje geliştirdik. Bu projemizle tarihimize sahip çıkan siz değerli kurum temsilcileri ile işbirliği içerisinde uygun göreceğiniz bir salonun 6 metrekaresini kullanarak 26 enstrümandan oluşan Anadolu enstrümanları müzesi ve sergi salonu oluşturmak istiyoruz. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak TBMM’ye Anadolu halk sazları galerisi yaparak, giderleri derneğimiz tarafından karşılanmak suretiyle TBMM’ye hibe etmek istiyoruz. Bu doğrultuda gerekli özenin gösterilip halk sazlarının konacağı mekanın bu amaç doğrultusunda tahsis edilmesini saygılarımızla arz ederiz."

HABERX - (ANKA) - 16.09.2008

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.