Rabia Mine'nin Facebookta kontrolsüz 'para topladığı' iddialarını araştırdık

Rabia Mine'nin Facebookta kontrolsüz 'para topladığı' iddialarını araştırdık

Rabia Mine tarafından yapılan çağrılarla ispatsız, delilsiz ve kontrolsüz 'yardım' ve 'dayanışma' adıyla insanlardan binlerce TL topladığı iddia ediliyor. Alevi Haber konuyu araştırdı.

A+A-

Alevilere yönelik yazdığı ölçüsüz, itibarsızlaştırıcı, kriminalize edici yazılarla gündem olan ve sosyal medyada argoda dahil ağzına ne geliyorsa sayıp sövmeyi yazarlık sanan biri olarak tanımlanan Rabia Mine'ye Alevilerden tepki yağımıştı. (ilgili haberlere bu yazı altındaki linklerden ulaşabilirsiniz)

Alevi Haberin yaptığı haberlerde bu kontrolsüz ve şaibeli para toplama çağrılarıda iddia olarak işlemişti.
Bu konuyla ilgili Alevi Haber'e ulaşan ve kimliğinin tam olarak açıklanmasını istemeyen Zerrin Ö. isimli eski bir arkadaşı konuyla ilgili şunları söyledi:
''Rabia hanımın çağrısının gerçekten ihtiyaç sahipleri birine gidip gitmediğini ben yorumlayamam fakat şunu net olarak söylemek isterim ki, aktarılan miktarlar konusunda hiçbir şeffaflık sözkonusu olmamıştır.

Mesela Rabia Mine onbinlerce TL aktarılan birini aylar sonra dolandırıcı ilan etmiştir.
 

Burada kim dolandırıcı, kim kimi dolandırmıştır, kim buna zemin hazırlamıştır, bu vurgundan birileri(!) pay almışmıdır, kimler hangi hesaba ne kadar göndermiştir, bu paraları kim çekmiştir, hesap soranda yok, hesap verende yoktur.

Alevi Haberden rica ediyorum, meseleyi tarafsız olarak herkesin anlaması için bizzat Rabia Mine'nin konuyla ilgili yazdığı açıklamasını görüntülü lütfen yayınlayın
'' dedi.

Zerrin Ö. açıklamalarının devamında 80 bin TL toplanan kişinin akıbetini sorarak şunları söyledi: ''Rabia hanımın bir çağrısı sonrası 80 bin TL toplandığını sonraki bir yazısında öğrendim, çağrı sonrası bu konuda hiçbir bilgi verilmemişti, aradan aylar geçti ve Rabia hanım 'o adam parayı yemek için toparlattı zaten öldü' dediğinde para göndererek dolandırılan insanlardan bir özür dilemesini ve özeleştiri yapmasını bekledim ama ne gezer.
Rabia hanım pişkin pişkin hala adamın kendisini linç ettiğini bozuk plak gibi tekrarlayıp durdu.
Burada soramak lazım: Rabia hanım senin çağrınla insanlardan 80 bin tl toplanmış ve sen aradan aylar geçtikten sonra çıkıp 'o adam öldü, zaten dolandırıcıymış' diyorsunuz.
'Dolandırıcı' dediğiniz ve para topladığınız kişi kimdi, kimliğini neden saklıyorsunuz?
Dolandırılanların listesini yayınlamayı düşündünüz mü? 
'Dolandırıcı' hakkında neden suç duruyusunda bulunmadınız?
Konuyla ilgili özeleştiri yapmayı hiç düşündünüz mü?
Dolandırlan insanların zararlarını karşılamayı hiç düşündünüz mü?
Bu dolandırıcılığa kim zemin sundu?
''

Alevi Haber olarak ilgili iddialarla ilgili Rabia Mine tarafından yazılan birkaç yazısını yorumlamadan ekran resmi olarak bu habere iliştiriyoruz. Orjinal metinlere linklerden ulaşabilirsiniz.
Yazdıklarında düzenlemeye gitmesinide hesaba katarak haberimizde yazılarının ekran resminide sunuyoruz ve kendisinin konuya açıklık getirmesini bekliyoruz.


:::::::::::::::::::::::::::::::::::

Belge: https://www.facebook.com/rabia.mine.73/posts/10221344422894330

rabia-mine-para-topluyor-1.jpgrabia-mine-para-topluyor-2.jpg
Hıdır ECEL - Alevi Haber Medya Takip

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.