Rahibi bıcaklayıp soluğu Ülkü Ocağında almış

Rahibi bıcaklayıp soluğu Ülkü Ocağında almış

Rahibi bıcaklayıp soluğu Ülkü Ocağı’nda almışİzmir’de rahip Adriano Francini’yi bıçakla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan...

A+A-

Rahibi bıcaklayıp soluğu Ülkü Ocağı’nda almışRahibi bıcaklayıp soluğu Ülkü Ocağı’nda almış

İzmir’de rahip Adriano Francini’yi bıçakla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Ramazan Bay’ın, olayın ardından Ülkü Ocakları temsilciliğine gittiği, buradan karakola yönlendirildiği öğrenildi.
 
Ramazan Bay’ın gittiği temsilcilikte boya yapan iki kişinin bulunduğunu, bu kişilere kendisini “ülkücü” olarak tanıttığını ve para istediğini, olayı anlatması üzerine, boya yapan kişilerin kendisini “karakola” yönlendirdiğini söylediği belirlendi.

Bu kişilerin de polis tarafından ifadelerine başvurulduğu kaydedildi.

KUZEY IRAK’TA İŞ ARAMIŞ

Bay’ın poliste ve savcılıktaki ifadesinde, olaydan bir süre önce Mardin’de yaşayan liseden arkadaşına gittiğini, arkadaşının yardımıyla Habur Sınır Kapısı’ndan Irak’ın kuzeyindeki Zaho kentine geçtiğini, burada karşılaştığı bir Türkmen taksi şoföründen iş bulmak için yardım istediğini, şoförün iş bulamayacağını, hatta peşmergeler tarafından yakalanması halinde tutuklanacağını söylemesi üzerine aynı gün Türkiye’ye döndüğünü anlattığı bildirildi.

AZERBAYCAN’DA UMDUĞUNU BULAMADI

Bay’ın bu olayın ardından Tokat’taki bir arkadaşının yanına geçtiği, geçici iş bulup çalıştığı, ardından ise Azerbeycan’a gitmeye karar vererek Nahcıvan’a gittiği, buradaki halkın ekonomik durumunun çok iyi olmadığını görünce tekrar Türkiye’ye döndüğü kaydedildi.

Bay’ın çıkış yaptığı gün ile öncesi ve sonrasındaki günlerde Irak ile Nahcıvan’a giden ve dönen kişilerin listesinin tek tek tespit edildiği belirtildi.

YURTDIŞI GÖRÜŞMELERİ MERCEK ALTINDA

Bu arada, Ramazan Bay’ın cep telefonuyla yaptığı görüşmelerin yanı sıra, SİM kartında kayıtlı bulunan tüm numaraların incelemeye alındığını bildiren emniyet yetkilileri, yurtdışı aramalar tespit ettiklerini ve bu kişilerin tespiti için gerekli girişimleri başlattıklarını bildirdiler.

Zanlı Bay’ın yaşadığı Balıkesir ilinde sık gittiği internet kafe ile olayı gerçekleştirmesinden bir gün önce İzmir’de gittiği bir internet kafeyi de tespit eden polis, bilgisayar kayıtlarını incelemeye aldı. Bay’ın MSN’den yurt dışındaki bazı kişilerle görüştüğü, kendisine bir elektronik posta geldiği belirlenirken, bu kişilerin tespit edilmesi için ilgili kurumlarla iletişim sağlandığı öğrenildi.

Polis, olayın kişi ve örgüt bağlantısı olabilmesi ihtimaline karşı, Bay’ın okul arkadaşları, kız arkadaşları, çevresindeki kişiler, çalıştığı yerlerdeki kişiler, kaldığı pansiyonlar ve otellerde tanıdığı kişiler ile bu kişilerin bağlantıları konularında titiz bir inceleme yürüttüğü öğrenildi.

AA - 24 Aralık 2007 - NTV

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.