Binali İpek

Binali İpek

RANT mı YOL mu? Siyasal Alevi İslam nedir?

A+A-
Siyasetten Aleviliği İslam içinde gösterme çabasıdır..!!
Oysa herkes te incelediğinde gayet iyi biliyorki YOL ,umuzun hiçbir süreği İSLAM'ın içi değildir. İSLAM'ın iki ana ayrışması olan Sunni/Şia yapılarının tümü için rehber Kuran'dır..!
Ortak ibadet yeri Camii, Hac yeri Kâbe'dir..!
Alevi YOL inancına zaman ve zemin içinde sirayet etmiş isimlidirmelerin veyahut çabaların hiçbiri YOL ,muzu İSLAM yapamamıştır..!
sadice kim kendini kaptırmış ise zamanla tamamen dönmüş şia veyahut sunni kimliğe bürünmüştür..!
Günümüzde asimilasyonun temel amacı Siyasal zeminlerde hazırlık yapılarak Aleviliği tamamen devşirmelerin eli kendi içinde harekete geçirilmiş bilinçli farkında işbirlikçileri ile İSLAM, a yamama giderek yok etme çabasıdır.!
Madem ki dininiz İslam Peygamber ve Kitabınız Ortak tan yol sürülerek sürdürülen sinsi/açık siyasetin tuzağına Alevi örgütlerinde gelen kimi aymazlar dışında, rantçı kafalar,ihanet görevlileri elbirliği ile biz hem islamız hem değiliz ,öylede deriz, böyle deriz Masalına ,Siyasetine yani Aleviliği Siyasal islamın elinde tüketmek istiyorlar.
Aleviler hiçbir din ve inancın müptelası değildir.
Alevidir. Tüm din ve inançlar gibi Alevilik kendi değerleri ile var olduğunu, kadim tarihin derin izlerini ,söylemlerini inançsal rituelleri günümüze taşıyarak varlığını sürdürerek ispatlamıştır.
Almanya yada Avrupa'da alınan resmi tanınma ,Çocuklarımıza Alevilik dersleri Aleviliğin kendine özgü müstakil inanç olduğu gerçeği üzerinden kazanılmış haklardır.
İslam'da Saz deyişler, ile ibadet yoktur..!
Hakka yürüme,erkânlarımız da Saz ve deyişler üzerinden yapılan karalama sözlü yazlı saldırılar Siyasal Alevi islamcıların feryatları başarsızlıklardır.
Tarih gösteriyorki bütün zulümlerine rağmen varlığımıza yapılan kastlara fetva çıkaran "ebu suud " lar günümüzde lanetle anılırken
Bu yıl Yunus Emre ve Hace Bektaş yılı diye UNESCO tarafından çağdaş insanlık ailesine örnek olarak sunulması günümüze Işık tutmaktadır.
"İlim ilim bilmektir,ilim kendini bilmektir,sen kendini bilmez isen ya nice okumaktır" Yunus Emre
"Düşünce Karanlığına Işık tutabilenlere ne mutlu "
Hace Bektaşi Veli
YOL için emek veren mücadele eden , hiçbir rant için değerlerini peşkeş çekmeyen cümle canlar aşkına...
Gerçeklerin demi devranına
Aşk ile...
 
04.01.2021
Binali ipek
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.