"Rapor Sünni Ulemanın Zihniyet Dünyasını Yansıtıyor"

"Rapor Sünni Ulemanın Zihniyet Dünyasını Yansıtıyor"

"Rapor Sünni Ulemanın Zihniyet Dünyasını Yansıtıyor"PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Başbakan’a sunulan Alevi Raporu’nun,...

A+A-

"Rapor Sünni Ulemanın Zihniyet Dünyasını Yansıtıyor""Rapor Sünni Ulemanın Zihniyet Dünyasını Yansıtıyor"

PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Başbakan’a sunulan Alevi Raporu’nun, Sünni ulemanın zihniyet dünyasını yansıttığını ve Alevilerin sorunlarına çözüm olamayacağını ifade etti. Çalıştaylar sonucunda Başbakan’a sunulan ön raporu değerlendiren Gümüş, raporun içeriğinin kendileri için şaşırtıcı olmadığını belirterek şöyle konuştu: 

“Ön raporda ifadesini bulan ve çözüm gibi gösterilen öneriler de, bizim neznimizde Alevilerin asimilasyonuna hizmet eden, insan hak ve özgürlüklerinin sınırını Diyanet İşleri Başkanlığı’nda cisimleşen ve devlet yönetiminin her aşamasında kendini hissettiren ‘Sünni egemen devlet’in başladığı yerde bitiren, tamamen Sünni ulemanın bakış açısının ürünüdür. "

Gümüş, Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesine ilişkin talebin tehlikeli bulunmasının da başlıbaşına feci bir bakış açısı olduğunu ifade ederek “Binanın yıkılarak parka dönüştürülmesi önerisi AKP hükümetinin Sivas katliamını hafızalardan silme, unutturma düşüncesinin bir ürünüdür” dedi.

Birgün - 11 Şubat 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.