Reha Çamuroğlu: İftarı AKP Düzenlemiyor

Reha Çamuroğlu: İftarı AKP Düzenlemiyor

Reha Çamuroğlu: Yemek "Alevi İnsiyatifi" DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis'in, Alevilerin önde gelen isimlerine verilecek...

A+A-

Reha Çamuroğlu: Yemek "Alevi İnsiyatifi"Reha Çamuroğlu: Yemek "Alevi İnsiyatifi"
 
DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis'in, Alevilerin önde gelen isimlerine verilecek iftarla ilgili olarak, "Aleviliği İslam içi görme hakkını ve haddini kimden alıyorsunuz?" sorusu üzerine, AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, yemeğin "Alevi inisiyatifi" olarak verildiğini, AK Parti'nin düzenlemediğini söyledi. 

TBMM Genel Kurulunda, Başbakanlığın 2008 bütçesi üzerinde yapılan görüşmelerde yaptığı konuşmada, DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Diyanet İşleri Başkanlığının tüm inanç gruplarına eşit mesafede yaklaşmasını öngören yapılanmaya ihtiyacı olduğunu savundu.

Alevilerin önde gelenlerine Ocak (Muharrem) ayında verilecek iftara değinerek, "Bayram değil, seyran değil" diyen Halis, AK Parti'nin Alevilere ilişkin açılımının güven vermediğini söyledi. Söz konusu yemeğe, "Aleviliği İslam içi görenlerin" davet edileceğine işaret eden Halis, "Aleviliği İslam içi görme hakkını ve haddini kimden alıyorsunuz? Bu, olsa olsa siyasette tüccar zihniyetinde olanların yaptığı bir tasniftir" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu da Alevilere yemek daveti verecek olmalarından dolayı bazılarında büyük bir rahatsızlık meydana geldiğini söyledi. "Rahatsızlık vermeye devam edeceğiz, çünkü milletin, ülkenin hayrına çalışıyoruz" diyen Çamuroğlu, şöyle devam etti:

"Hiçbir arka bahçe bırakmayacağız. Hepsinde meyve yiyeceğiz, ıslık çalıp türkü söyleyeceğiz. Bu yemeği, bir Alevi inisiyatifi olarak düzenliyoruz. Başbakan mihmanımız (konuğumuz) olacak. Bu, AK Parti'nin düzenlediği bir iftar değildir. Sivil ve özel olan bu alana davetlerimizi istediğimiz kriterde yaparız. Biz, Aleviliğin İslam içi olduğuna inanan insanlar olarak davetimizi bu kritere göre yaparız. Alevilerin problemlerini çözme konusunda kendisini Alevi olarak niteleyen herkes muhatabımızdır."

(Anadolu Ajansı)  - 5 Aralık 2007

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.