Reha Çamuroğlu yol ayrımında

Reha Çamuroğlu yol ayrımında

Reha Çamuroğlu yol ayrımındaAK Parti'nin Alevi açılımında önemli kozlarından biri olan İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun...

A+A-

Reha Çamuroğlu yol ayrımındaReha Çamuroğlu yol ayrımında

AK Parti'nin Alevi açılımında önemli kozlarından biri olan İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun gelinen noktadan rahatsız olduğu belirtiliyor. Çamuroğlu'nun Alevi açılımına ilişkin somut adım atılmaması nedeniyle parti ile yollarını ayırma noktasına gelebileceği öne sürülüyor. Çamuroğlu'nun Kürt açılımı ile Alevi açılımının karıştırılmasından da huzursuzluk duyduğu ve Başbakan Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazarak rahatsızlığını ifade edeceği öğrenildi. Çamuroğlu'nun mektubun ardından somut adım atılmaması durumunda partisi ile yolarını ayırabileceğini yakın çevresi ile paylaştığı da ileri sürüldü.

Çamuroğlu'nun AK Parti'ye girişi Alevi çevrelerinde yoğun eleştiriler almıştı. Milletvekili seçildikten sonra AK Parti'de Alevilikle ilgili çalışmaları yönlendiren Çamuroğlu, bu konuda Erdoğan'ın danışmanlığını da üstlenmiş ancak somut adımlar atılmaması nedeniyle görevini bırakmıştı. Çamuroğlu bir süre geride dururken, daha sonra dönemin Diyanet'ten Sorumlu Bakanı Sait Yazıcıoğlu'nun "Alevi açılımı" atağında etkin rol aldı. Kürt açılımından bir yıl önce Alevi açılımı için düğmeye basılmasına karşın çalıştaylar dışında hiçbir somut adım atılmaması Alevi kökenli Çamuroğlu'nu son derece rahatsız etti. Hükümetin Alevi çalıştaylarına katkı sunan Çamuroğlu, son dönemde ise bu etkisini de yitirdi.

Göksel Bozkurt - Hurriyet Daily News - 10.10.2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.