Rıza Zelyut CHP'den aday olacak mı?

Rıza Zelyut CHP'den aday olacak mı?

Rıza Zelyut CHP'den aday olacak mı?İstanbul'da seçim yarışı hızlandı. İlk aday adayları kimler? Rıza Zelyut CHP'den aday olacak...

A+A-

Rıza Zelyut CHP'den aday olacak mı?Rıza Zelyut CHP'den aday olacak mı?

İstanbul'da seçim yarışı hızlandı. İlk aday adayları kimler? Rıza Zelyut CHP'den aday olacak mı? İşte Barış Yarkadaş'ın yazı dizisinin ilgili bölümü:

CHP VE AKP’LİLERİN GÖZÜ MALTEPE'DE

Anadolu Yakası’nın en büyük ilçelerinden olan Maltepe’de, CHP’nin AKP’yle arasındaki farkı “2 bin oy”a indirmesi, gözleri bu bölgeye çevirdi. Bölgede, Gazeteci Rıza Zelyut, Öğretmen Zübeyt Çelik ve Doktor Mustafa Zengin’in zemin yokladığı biliniyor. Her üç isim de CHP’nin adayı olarak yerel seçimlere katılmayı tasarlıyor. Bazı kaynaklar, Alevi inancına sahip seçmenlerin yakından tanıdığı Rıza Zelyut’un, Kartal’dan da aday olabileceğini ifade ediyor. Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar’ın son dönemde yıprandığına dikkat çeken CHP’liler, “Belediye binası bile kaçak olan bir ilçede, AKP’li başkan çıkıp kime ne anlatacak?” diyor.

AKP’li Kartal Belediyesi’nin bir şirketinin 4 trilyon lira zararla kapandığına da dikkat çeken CHP’liler, “Herhalde çıkıp şirketleri büyük başarıyla batırdık” demeyeceklerdir. AKP’nin Kartal’da şansı yok” ifadesini kullanıyor. Zelyut’un bu yüzden Kartal’da “küstürülen Aleviler” için önemli bir simge olduğunu vurgulayan bir siyasi analist, şöyle konuşuyor: “Sayın Zelyut, özellikle medyadaki çıkışlarıyla, laik kesimde büyük sempati topluyor. Bu bir avantaj. CHP bu avantajı kullanırsa, Kartal’daki tablo değişebilir.”

Bu arada, Kartal'da 5 aday adayının daha ismi öne çıkıyor. Bunlar, Celal Dinçer, Doktor Altunok Öz, Atalay Atilla, Ümit Özerol ve Özgen Nama olarak ifade ediliyor.

Yazının tamamını okumak için tıklayın >>>

GERÇEK GÜNDEM - 16 Eylül 2008 Salı

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.