Rıza ZELYUT : İzzettin Doğan'ın Fethullah'ı

Rıza ZELYUT : İzzettin Doğan'ın Fethullah'ı

(...) Fethullah Gülen, suç işlemiş ise adil biçimde yargılanmalı imiş... Sayın Doğan; başta siz olmak üzere; bakanların, başbakanların, cumhurbaşkanlarının...

A+A-

(...) Fethullah Gülen, suç işlemiş ise adil biçimde yargılanmalı imiş... Sayın Doğan; başta siz olmak üzere; bakanların, başbakanların, cumhurbaşkanlarının koruduğu bir insana kim ne yapabilir ki...

Humeyni nasıl 1979'da Fransa'dan uçakla İran'a getirildi ise; Fethullah Gülen de ABD'den İstanbul'a getirilmek isteniyor. Siz de onlarla birlikte 'Türkiye İslam Cumhuriyeti'nin temellerini atmaya çalışıyorsunuz. Yandaşlarına, 'Devletin kılcal damarlarına kadar sızın, zamanı gelinceye kadar orada gizlenin!' diyen birisiyle birlikte... O baş imam olduğunda siz de yardımcısı olur; Türkiye'yi bir güzel yönetirsiniz....

Sayın Doğan; bu özellikler; sizi rahatsız etmiyor ise; Fethullah muhafızlığına devam edin. Fakat; artık Alevi toplumu adına söz söylemeyi bırakın. Bu cumhuriyeti Alevi toplumu size rağmen de savunmaya devam edecektir...

Rıza ZELYUT : İzzettin Doğan'ın Fethullah'ı

Prof. İzzettin Doğan, kamuoyunda; Alevi toplumun önderlerinden birisi olarak tanınır. Kendisiyle tanışıklığımız 20 yıla yaklaşıyor. 1989 yılında Alevilik Bildirgesi'ni hazırlamış ve imzalaması için o sıralar asistan olan İzzettin Doğan'a da yollamıştım. Sayın Doğan; o bildiriye imza atmadı. Çünkü; Alevilik adına riske girmeyi göze alamıyordu. 1994'ten sonra Alevi örgütlenmesi hızlanınca Sayın Doğan, Cem Vakfı'nı kurdu. Bu süreçte, ben; Reha Çamuroğlu ve rahmetli Abidin Özgünay kendisine fikren yardımcı olduk.

1995'te Sayın Doğan, Doğru Yol Partisi ile seçim işbirliğine girmeye çalıştı. Kendisini uyarıp milletvekili adayı olmasını önledik. Fakat; Sayın Doğan'ın sağ güçlerle ilişkisi hep sürdü. 1999 yerel yönetim seçimlerinde işadamı Adnan Polat, CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olunca buna da karşı çıktı. İşte bu tavrı; onunla benim aramıza karakedi girmesine yol açtı.

NAZIM'A 2. ÖLÜM

Prof. İzzettin Doğan şimdi de Fethullah Gülen'in korumalığına soyunmuş gözüküyor. Sayın Doğan; geçen gün Vatan Gazetesi'ne verdiği röportajda; Fethullah Gülen'in durumunu Nazım Hikmet'in durumuna benzetiyor. Prof. Doğan; Fethullah Gülen için, 'Onu bir filozof olarak görüyorum!' diye övgüler dizdikten sonra; Türkiye'ye girmesine izin verilmesini istiyor.

Filozof; 'dünya ve evren' gerçeğini anlamaya çalışan; nereden gelip nereye gittiğimizi akıl süzgecinden geçiren yetkin insan demektir. Dünyayı akılla değil de din veya duygu ile açıklamaya kalkışan hocalara, hacılara, imamlara asla filozof denilemez. Sayın Doğan, bir hocayı filozof konumuna yükseltmekten maksadınız nedir?

Biliniz ki Fethulla Gülen; Türkiye'den sürülmüş birisi değildir. Devlet aleyhindeki çalışmaları yüzünden hakkında kovuşturma açılacağını anlayınca sağlığını gerekçe göstererek Amerika'ya kaçmıştır.

Biliyorsunuzdur ama tekrar aktarayım: Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı; Fethullah Gülen hakkında; Hazırlık 99/4200, esas 2000 nolu dosya ile dava açmıştır. Dava gerekçesinde yazılan şudur: Laik devlet yapısını değiştirerek yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla yasadışı örgüt kurup bu amaç doğrultusunda faaliyette bulunmak.

Ve; elde edilen delillere dayanarak, 11.08. 2000 tarihinde, Fethullah Gülen hakkında gıyabi tevkif kararı da verilmiştir.

İşte bu engeli aşmak için AKP hükümeti yasadışı örgüt tanımlamasını bile değiştirmiştir ama son öğrendiğime göre bu dava Yargıtay'a gönderilerek temyiz edilmiştir. Yani; sevgili dostunuz Fethullah Gülen; adaletin huzuruna çıkıp da aklanamamıştır. Durum bu iken Fethullah Gülen'i mazlum konumuna getirmekteki maksadınızı kamuoyuna dürüstçe açıklamanızı bekliyoruz.

Sayın Doğan; nasıl olur da Nazım Hikmet'le Fethullah Gülen'i aynı kefeye korsunuz? Nazım 12 sene hapiste yatırılmış; afla çıktıktan sonra hayatı karartılmış; bu yüzden de yurt dışına kaçmak zorunda bırakılmıştır. Hakkında yapılan işlemlerin ne olduğunu siz iyi biliyorsunuz.

Fethullah Gülen ise; ABD'de 179 dönümlük, yarım düzine villanın bulunduğu bir çiftlikte ağırlanıyor. Bir eli yağda, bir eli balda. Onun müritleri hükümetin içinde bakan konumuna bile geldiler.

Bunları siz de biliyorsunuz Sayın Doğan?

İMAMLA YARDIMCI

Fethullah Gülen, suç işlemiş ise adil biçimde yargılanmalı imiş... Sayın Doğan; başta siz olmak üzere; bakanların, başbakanların, cumhurbaşkanlarının koruduğu bir insana kim ne yapabilir ki...

Humeyni nasıl 1979'da Fransa'dan uçakla İran'a getirildi ise; Fethullah Gülen de ABD'den İstanbul'a getirilmek isteniyor. Siz de onlarla birlikte 'Türkiye İslam Cumhuriyeti'nin temellerini atmaya çalışıyorsunuz. Yandaşlarına, 'Devletin kılcal damarlarına kadar sızın, zamanı gelinceye kadar orada gizlenin!' diyen birisiyle birlikte... O baş imam olduğunda siz de yardımcısı olur; Türkiye'yi bir güzel yönetirsiniz.

Bu arada AKP'yi kötüleyip Fethullah Hoca'yı yüceltirken; bu hükümetin akıl hocasının da Fethullah Gülen olduğunu gizlemeye çalışıyorsunuz. Bu ne muhabbet böyle?

Fethullah Gülen hakkında benim söylediklerimi unutun. Ya ABD Utah Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Hakan Yavuz'un son değerlendirmesine ne diyeceksiniz? Fethullahçılarla içli dışlı olan Dr. Yavuz özetle diyor ki:

- Fethullahçıların düşünceleri, cumhuriyetin kuruluş felsefesine uygun değil.

- Bunlar, islam dinini araç yaptılar; maddiyatçılar.

- Demokrasimiz ve toplumsal barış açısından ciddi rahatsızlık veriyorlar.

- Dış güçlerle işbirliği yapıyorlar ve onlar tarafından kullanılabilir konumdalar.

Sayın Doğan; bu özellikler; sizi rahatsız etmiyor ise; Fethullah muhafızlığına devam edin. Fakat; artık Alevi toplumu adına söz söylemeyi bırakın. Bu cumhuriyeti Alevi toplumu size rağmen de savunmaya devam edecektir.

GÜNEŞ - 18 Haziran 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.