Rojin: Potansiyel suçlu muamelesi yapıldı

Rojin: Potansiyel suçlu muamelesi yapıldı

Rojin: Potansiyel suçlu muamelesi yapıldıTRT ŞEŞ ile Kürt kökenli şarkıcı Rojin'in yolları ayrıldı. TRT'den yapılan açıklamaya...

A+A-

Rojin: Potansiyel suçlu muamelesi yapıldıRojin: Potansiyel suçlu muamelesi yapıldı

TRT ŞEŞ ile Kürt kökenli şarkıcı Rojin'in yolları ayrıldı. TRT'den yapılan açıklamaya göre, Rojin Ölker'in davranışları nedeniyle bu kararın alındığı bildirilirken, Rojin cephesinde olay daha farklıydı. Rojin, programa potansiyel suç, kendisine ise potansiyel suçlu muamelesi yapıldığını söyledi.

Ankara- TRT-6'da, Rojin Ölker'in sunduğu sabah programı "Rojiname", Ölker'in davranışları nedeniyle yayından kaldırıldığı bildirildi.

TRT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

"TRT-6'nın "Rojiname" programı sunucusu Rojin Ölker, 08 Nisan 2009 tarihinde TRT İstanbul Televizyonları stüdyolarında yapılacak çekime mazeretsiz katılmıştır. Bu hareket yayıncılık ilke ve prensiplerine aykırı olduğundan, anılan program kurumumuz tarafından yayından kaldırılmıştır. Sayın Ölker'i açıklamasında gündeme getirdiği iddialar doğru değildir. Nitekim programlarımızın konuk yelpazesine bakıldığında, bu durum açıkça görülmektedir."

Rojinin açıklamaları

Olaydan sonra açıklamlarda bulunan Rojin, kendisine potansiyel suçlu muamelesi yapıldığını söyledi ve " Bırakma sebebim asla ekonomik değildir. Asla tehdit ve yıldırmalardan değildir. Asla kapris değildir. Kendi özgür irademle verdigim bir karardır” dedi.

CUMHURİYET - ANKA - 13 Nisan 2009

'Baskı var' deyip TRT Şeş'i bıraktı     
 
TRT Şeş’in büyük çabayla program yapmaya ikna ettiği Rojin, kendisine potansiyel suçlu muamelesi yapıldığını iddia ederek kanaldan ayrıldı.

Rojin’in yaptığı açıklama özetle şöyle: "Bir sunucu düşünün ki konu ve konuktan habersiz programa girsin. Programcının yani benim, önerdiğim hiç bir konuk kabul edilmesin; Yayında söylediğim çok şey kesilsin, her şeyine müdahale edilsin. Programa potansiyel suç, bana da potansiyel suçlu muamelesi yapılsın.Bırakma sebebim asla ekonomik değildir. Asla tehdit ve yıldırmalardan değildir. Asla kapris değildir. Kendi özgür irademle verdiğim bir karardır. Özgür olmadığım yerde kimse beni tutamaz. Sanatçı kimliğim ve duruşumla uyuşmayan bir yerde olmak istemiyorum. Girdim, gördüm, çıktım." 

HÜRRİYET - 14 Nisan 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.