Rotterdam Alevi Kültür Merkezinde Panel

Rotterdam Alevi Kültür Merkezinde Panel

ROTTERDAM ALEVİ KÜLTÜR MERKEZİ'NDE PANEL 3 Ocak 2008 Perşembe akşamı Rotterdam Alevi Kültür Merkezi’nde Hak-Der tarafından gerçekleştirilen...

A+A-

ROTTERDAM ALEVİ KÜLTÜR MERKEZİ'NDE PANEL

Rotterdam Alevi Kültür Merkezinde Panel

3 Ocak 2008 Perşembe akşamı Rotterdam Alevi Kültür Merkezi’nde Hak-Der tarafından gerçekleştirilen panele hem Hollanda, hem de Türk basını büyük ilgi gösterdi.
 
Panele konuşmacı olarak Hüseyin Gazi Metin (Dede), Mahmut İnci (Hak-Der Genel Başkanı), Kenan Furat (Araştırmacı-Türkolog) ve Adnan Yılmaz (Rotterdam Alevi Kültür Merkezi Başkanı) katıldılar. Rotterdam ve Hollanda’nın çeşitli yerlerinden paneli izlemeye yoğun katılım oldu.

Bu panelde ARD televizyonundaki Tatort dizisi ve bunu takiben Köln Mitingi, bu olaylar sonucu tekrar gündeme çıkan “Mumsöndü iftirası” konuşuldu. Aleviler olarak Cemlerimizde mumları karanlıkları aydınlatmak için yaktığımız, Osmanlı döneminden beri karanlık güçlerce atılan çirkin iftiralar Hollanda basınına anlatıldı.

Bu tür etkinliklerin daha sık yapılmasına gerek olduğu bir kez daha görüldü. Alevi toplumun en büyük sorunu aslında kendisini dışarıya anlatamamasıdır. Bu nedenle örgütlerimizin bundan sonraki dönemde en öncelikli çalışma alanı tanıtım olmalıdır.

Rotterdam’daki panelde çekim yapan NIO, bu çekimlerini yarın Hollanda 2 (NOS2) kanalında saat 15.00’te televizyonda yayınlayacak.
 
Hollanda Alevi Birlikleri Federasyonu
www.hakder.nl
 
ALEVİ HABER AJANSI - 06 Ocak 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.