Ruhat MENGİ  : Yuvalarda türban Anayasaya girmeli mi?

Ruhat MENGİ : Yuvalarda türban Anayasaya girmeli mi?

Yuvalarda türban Anayasa’ya girmeli mi?  Ruhat MENGİ Diyelim ki hepimiz AKP gibi düşünüyor ve üniversitede türbana izin...

A+A-

Ruhat MENGİ  : Yuvalarda türban Anayasa’ya girmeli mi?Yuvalarda türban Anayasa’ya girmeli mi? 

Ruhat MENGİ

Diyelim ki hepimiz AKP gibi düşünüyor ve üniversitede türbana izin veren maddelerin Anayasa’ya eklenmesinin doğru olduğunu savunuyoruz.

Ortaya çıkabilecek baskı, “daha önce izin verildiğinde türbansız kız öğrenci kalmadı” diyen öğretim görevlileri, üniversiteden hemen sonra sıranın devlet dairelerine geleceği filan önemli değil. Ve diyelim ki elimizde yeterli güç olduğu için üniversitede türban serbest bırakıldı. İlköğretim okulları ve liseler için ne düşünülecek?

Çanakkale’ye yapılan eğitim gezilerindeki türbanlı ilköğretim okulu öğrencileri gazete haberlerinde yer aldı. Durumu gayet doğal bulan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in onlarla fotoğraf çektirdiği de...

Bu durumda acaba bir defada halledilmesi için ilköğretim okulları ve liselerde türbanın serbest bırakılmasını da Anayasa’ya eklemek iyi olmaz mı?

Hatta türbana özgürlük için yapılan gösterilerde üç-beş yaşında türbanlı kız çocuklara pankart taşıtıldığı, artık sokaklarda, arabalarda bu yaşta türbanlı çocuklara sık sık rastlandığı düşünülürse çocuk yuvalarını da eklemek?..

Gerçekten bu işe yuvadan başlamak lazım. Nasılsa yakında oraya geleceğimize göre sondan başa gitmek zaman kaybını da önleyecektir!

Ruhat Mengi  

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy90428 = 'rmengi' + '@';

addy90428 = addy90428 + 'gazetevatan' + '.' + 'com';

var addy_text90428 = 'rmengi' + '@' + 'gazetevatan' + '.' + 'com';

( '' );

90428 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


19.10.2007 - VATAN

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.