Ruhi Su'nun mezarına saldırıya protesto

Ruhi Su'nun mezarına saldırıya protesto

Ruhi Su'nun mezarına saldırıya protestoÜnlü sanatçı Ruhi Su ve eşi Sıdıka Su’nun Zincirlikuyu Mezarlığı’nda bulunan mezarları...

A+A-

Ruhi Su'nun mezarına saldırıya protestoRuhi Su'nun mezarına saldırıya protesto

Ünlü sanatçı Ruhi Su ve eşi Sıdıka Su’nun Zincirlikuyu Mezarlığı’nda bulunan mezarları başındaki yeşil camın kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edilmesi, sanatçının dostlarını ve sivil toplum kuruluşu üyelerini harekete geçirdi.

Aralarında Ruhi Su’nun oğlu Ilgın Su, 68’liler Vakfı Başkanı Sönmez Targan, araştırmacı Naciye Babalık ile çok sayıda vatandaşın bulunduğu 100 kişilik grup, dün mezarlıkta saldırıyı protesto etti. Ruhi Su Dostlar Korosu, ‘Yemen Türküsü’ ile ‘Giydim Çarıklarımı’ türkülerini seslendirdi, Vatan gazetesi yazarı Zülfü Livaneli’nin yazısını da okudu.

HALUK ATALAY İstanbul / Milliyet - 19 Temmuz 2009

Ruhi Su'nun mezarı kurşunlandı, sevenleri protesto etti

'Saldırı bilerek yapıldı, keşke gurbette ölseydi'

İSTANBUL -1985 yılında hayatını kaybeden halk ozanı Ruhi Su'nun mezarı başında bulunan anıt geçtiğimiz hafta kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı. Olayın duyulmasının ardından Ruhi Su'nun ailesi ve dostları mezarı başında toplanarak anma töreni düzenledi.

Ruhi Su'nun mezarı kurşunlandı, sevenleri protesto etti

Sanatçı Sadık Gürbüz, 68'liler vakfı Başkanı Sönmez Tarhan, araştırmacı yazar Naciye Babalık, Su'nun mezarında bulunan anıta yapılan silahlı saldırıyı ve İdil Biret'in konserinin basılmasını kınadıklarını belirtti. Sayat Nova Korosu'nda Fakrad Estukyan da olayın çirkin ve bilerek yapılan bir saldırı olduğunu dile getirerek, “Keşke gurbette ölseydi. Ahmet Kaya'yı Nazım Hikmet'i kimse rahatsız etmedi. Son dönemlerde Nazım Hikmet'in mezarının Moskova'dan Türkiye'ye taşınması isteniyor. Bırakalım da mezarında rahat uyusun" dedi. Ruhi Su'nun oğlu Ilgın Su'da babasının mezarına yapılan saldırıyı basın mensuplarına gösterdi. Anma töreninin ardından Su'nun dostları Bayburt türküsü ve yemen türküsünü seslendirdi. (dha)

RADİKAL - 19 Temmuz 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.