Saat Kulesi'nden "Barış Güvercini"

Saat Kulesi'nden "Barış Güvercini"

Saat Kulesi'nden "Barış Güvercini" "ÇORUM KATLİAMININ YILDÖNÜMÜ"    Çorum’da...

A+A-

Saat Kulesi'nden "Barış Güvercini" Saat Kulesi'nden "Barış Güvercini" 

"ÇORUM KATLİAMININ YILDÖNÜMÜ"
   
Çorum’da bazı sivil toplum örgütleri ve siyasilerin katılımıyla 4 Temmuz 2009 Cumartesi günü 1980 yılında yaşanan acı olayların bilinmeyen yönleriyle masaya yatırılacağı ayrıca Saat Kulesi’nde de barış güvercinleri uçurulacağı belirtildi.

Çorum’da 29 yıl önce yaşanan acı olayların yıldönümü olan 4 Temmuz günlerinin Barış ve Kardeşlik Günü ilan edilmesi yönünde çağrıda bulunan Av. Sadık Eral, Eğitim-Sen Çorum Şubesi’nde dün düzenlediği toplantıda kendisinin olayların hem mağduru, hem avukatı hem de araştırmacısı olduğunu bir kez daha hatırlattı.

Çorum olaylarıyla ilgili yaptığı çağrıya gördüğü destekten dolayı teşekkür eden Eral, toplumun tüm kesimlerini 4 Temmuz 2009 günü saat 12.30’da Saat Kulesi Meydanı’nda yapılacak basın açıklaması ve barış güvercini uçurma etkinliğine katılmaya davet etti.

Gelin hep birlikte acımızı bal eyleyelim. Bu olayları yaşayan ve bir daha yaşanmasını istemeyen tüm Çorumluları bekliyoruz” diye konuşan Eral, saat 13.00’de ise Devlet Tiyatro Salonu’nda Av. Burçin Solmaz'ın yönetiminde ve Avrupa Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Turgut Öker, Yol TV’den Haydar Aygören, Av. Fahri Azkur ve kendisinin katılımı ile panel yapılacağını, panelin ardından Canlar Yemeği’nin ise saat 16.00’de merkeze bağlı Hımıroğlu Köyü’nde gerçekleştirileceğini bildirdi.

1980 yılında Çorum’da yaşanan acı olayların gerçek yüzünün masaya yatırılacağını kaydeden Eral; “Türkiye 12 Eylül’le yüzleşmeden Çorum olayları ele alınamaz. Biz bu cesareti gösteriyoruz. Çünkü Çorum’da yaşanan olaylar Türkiye’yi 12 Eylül’e sürüklemiştir. Çorum olaylarını değerlendirirken 12 Eylül’ü es geçemezsiniz” diye konuştu.

KESK Dönüm Sözcüsü Leyla Köse, BES Şube Başkanı Satılmış Akkaya, SES Şube Başkanı Hakkı Çakır ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Halil Özbent’in de hazır bulunduğu toplantıda tüm demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilere de çağrıda bulunuldu.

KAYNAK : corumhaber.net - 29.06.2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.