Sabah'taki Alevi düşmanı

Sabah'taki Alevi düşmanı

Sabah'taki Alevi düşmanıRıza Zelyut / GÜNEŞ(...) Sivas'ta insan yakanlar da Emre Aköz gibi düşünüyordu. Madımak'ta...

A+A-

Sabah'taki Alevi düşmanıSabah'taki Alevi düşmanı

Rıza Zelyut / GÜNEŞ

(...) Sivas'ta insan yakanlar da Emre Aköz gibi düşünüyordu. Madımak'ta insan yakanlarla Emre Aköz'ün fikirleri arasında ne fark var?

Alevi -Sünni düşmanlığı yaratmaya çalışan Emre Aköz! Bu görevin karşılığı sana takılacak madalya törenine Demokrat dostlarını da çağırmayı unutma....

Birinci Dünya Savaşı sonrasındayız: Ülkemiz Batılı emperyalist devletler tarafından işgal edilmiş. Türk ordusu (Kuva-yı Milliye) ülkemizi işgal etmiş olan düşmanla savaşıyor.

O sıralarda İstanbul'da padişah olan Vahdettin, Hilafet ordusu adlı ordu kurup Türk ordusuna saldırıyor. Padişah subayı Ahmet Anzavur da isyan edip askerimizi arkadan vuruyor. İstanbul'da mahkeme kurduran Vahdettin, Nemrut Mustafa (Kürt Mustafa) adlı haine de askeri mahkemede Atatürk ve arkadaşlarını idama mahkum ettiriyor.

Padişaha bağlı bazı din adamları, 'Yunan ordusu, dostumuzdur!' diye hutbe veriyorlar.

Siz sanıyor musunuz ki bu tipler o gün vardılar da bugün yoklar?

Onların torunları aramızdalar... Hem de her yerdeler.

Basındaki bunların uzantılarından birisi de Sabah'ta yazan Emre Aköz. Bu adam, dünkü yazısında da Aleviler'e saldırdı.

Bunu Sabah gibi bir gazetede boşuna yazdırmıyorlar.

Bunların tümü, Fethullahcı çizgidedir. Örgüt başı ne derse bunlar onu yazarlar. Samanyolu Haber denilen Fethullah'ın emrindeki kanal da bu işlerde yol göstericilik yapar. Emre Aköz de orada ortaya atılan iftiraları alır, kullanır.

Samanyolu, Fethullah Gülen'in işaretiyle yayın yapar. Bu açıdan; Emre Aköz'ün yazdıkları; Fethullah Gülen'in mesajlarıdır.

ALEVİLER CUMHURİYETE İSYAN ETMEDİ

Bu kişi, Sabah'taki köşesinde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun üyelerini kötülemek isterken; onların yarıya yakının Alevi olduğunu ima ediyor. Yine Alevilerin darbecileri desteklediklerini, Ergenekon davasına inanmadıklarını ileri sürüyor.

Bunun gibi müfterilere şunu hatırlatayım: Bu ülkede darbeler ve komplolar en başta Alevileri ezmek için yapıldı. Gerek 12 Mart gerek 12 Eylül, Emre Aköz gibi tiplere hiç dokunmadı ama Alevi gençlerinin canını aldı, onları işkenceden geçirdi. Yarın öbür gün bir darbe olsa, ilk postal yalayacak isim de bu Emre Aköz gibiler olacaktır.

Darbelerin tarihi ortadadır. Darbeleri destekleyenler Aleviler değil Emre Aköz'ün öncülleri olmuştur.

Lakin; Aleviler devletlerine isyan etmediler; onu yıkmak için gizli örgüt kurmadılar; gerici molla bozuntularının çevresinde örgütlenip Cumhuriyet'le savaşa kalkışmadılar. Atatürk devrimlerini, çağdaşlığı, uygar hayat tarzını savundular. Evet; Alevilerin suçu varsa, suçları da budur...

İŞBİRLİKÇİ VE PARACI

Cumhuriyet kurulmadan önce, Türk milletinin ordusuna karşı çihat açanlar ne ise; bugün Emre Aköz ile arkasındakiler aynı durumdadır. Bu devletin nimetini yiyen ama ona ihanet etmeyi demokratlık sananlar bilsin ki:

Aleviler; para ile kimliklerini satmadılar, satmayacaklar.

Aleviler; gericilikten demokrasi imal ettiğini ileri sürenlere inanmadılar, inanmayacaklar.

Aleviler; Vahdettin'in Kürt Mustafa'nın, Anzavur'un bugünkü torunları ile bir olmadılar, olmayacaklar.

Fethullah örgütünün bu kalemşoruna şunu da söyleyeyim: Tarihteki benzerin Şeyhülislam Ebussuud ile onun hocası Kemal Paşazade'de Alevilere böyle saldırıyordu. Onlar da 'Alevileri katletmek haktır!' diye fetva veriyorlardı.

Katlettiniz, küfrettiniz, ezdiniz, yaktınız ama bizi size benzetemediniz.

Sivas'ta insan yakanlar da Emre Aköz gibi düşünüyordu. Madımak'ta insan yakanlarla Emre Aköz'ün fikirleri arasında ne fark var?

Bunlar mevzi kazanmak için demokrat gözükürler, hoşgörü edebiyatı yaparlar ama fırsat ellerine geçince de Kuyucu Murat Paşa'dan daha zalim kesilirler. Verin Emre'nin eline ateşi, doldurun Alevileri bir otele; bu zalim herif tümünü cayır cayır yakar.

Demokratlık adına...

Alevi -Sünni düşmanlığı yaratmaya çalışan Emre Aköz! Bu görevin karşılığı sana takılacak madalya törenine Demokrat dostlarını da çağırmayı unutma.

KAYNAK : GÜNEŞ - 24 Temmuz 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.