Sadık Serdar ŞİMŞEK : Alevileri Temsil Eden Milletvekilleri !

Sadık Serdar ŞİMŞEK : Alevileri Temsil Eden Milletvekilleri !

Sadık Serdar ŞİMŞEK : Alevileri Temsil Eden Milletvekilleri !... İktidar partisi içerisin'de Alevileri temsil ettiklerini söyleyen milletvekilleri...

A+A-

Süleyman YAĞIZSadık Serdar ŞİMŞEK : Alevileri Temsil Eden Milletvekilleri !...

İktidar partisi içerisin'de Alevileri temsil ettiklerini söyleyen milletvekilleri düşündüm de TBMM çatısı altında acaba alevi yurttaşlarımızın sorunlarına ilişkin iftar haricin de hangi konuyu gündeme getirdiler.. Düşündüm düşündüm ama ben olumlu bir sonuç elde edemedim. Ama diğer tarafta bir de mail kutuma gelen maillerden tesadüf üzeri bir milletvekili ile tanışı verdim.

Şu Allahın işine bak sen nelere kadirsin.
 
Posta kutuma gelen binlerce mailin arasına kendisi ile gurur duyduğum abim hocam gönüldaşım dediğim bir milletvekilinin maili düşü verdi.

Ben önce bir milletvekilinin yan gelip yatmayarak toplum ve gündem konularına duyarlı olmasını da takdir ettim.. Sonra kendisi bu sütunların yazarı Serdar kardeşine ilk olarak büyük bir tebessümle bir kardeşlik destanı adlı biri kirvem biri musahibim adlı  muhteşem eserini hiç erinmeden adresime postaladı.
 
Tekrar tekrar okudum ve ek olarak göndermiş olduğu kitapları da çevremdeki arkadaşlarıma büyük bir zevkle dağıttım..
 
Sonra bir kez daha anladım ki hepimiz dünya ve ahiret kardeşiyiz farlılıklarımız olsa da aslında insan olarak hepimiz bir bütünüz deyi verdim ve o minik yüreğime bu kardeşlik destanının mimarı DSP İstanbul milletvekili Süleyman Yağız'ın farklılıklarımız zenginliğimizdir hiçbir kesim benim için öteki değildir görüşünü yerleştiriverdim.
 
Süleyman Yağız adını gerek yazılı gerekse görsel basın da bir çok kez duyduğunuzu biliyorum ve yine bildiğim bir gerçekte var ki mecliste genel başkanının izinden ayrılmayan sadece kolunu kaldırıp indirmeye yarayan bazı vekillere nazaran Süleyman Yağız sürekli çalışıyor hassas konularda da sessiz kalmayarak büyük bir hizmet aşkı ile soru önergesi veriyor milletin halkın hakkını ısrarla arama gayreti içerisin de hareket ederek verilen görevi tereddütsüz yerine getiriyor.

Doğrusu böyle bir zaman da yan gelip yatmak yerine sürekli sorunların üzerine gitmek ve çözüm önerisinde bulunmak büyük cesaret ister.
 
Öte yandan milli ve manevi değerlere sahip çıkan DSP'nin çalışkan milletvekili Süleyman Yağız partisinin çok az sayıda milletvekili olmasına rağmen ana muhalefet partisi gibi çalışmasına da vermiş olduğu soru önergeleri ile katkı sağlıyor. Birileri bu konuda bana kızabilir ama görünen bir gerçekte var ki Zeki Sezer ve DSP ana muhalefet partisi gibi hareket ederek iktidarla da görüş alışverişi içerisinde bulunuyor diğer muhalefet partileri ile de görüşmeler de yer alıyor.
 
Son olarak Gündemin en sıcak konusu türban meselesinde Zeki Sezer'in kürsüden bağırmak yerine gidip Başbakanla ve diğer liderle görüşmesi takdire değer bir davranış olduğu bilindiği gibi aşikardır. Birilerinin çıkıp Alevileri ben temsil ediyorum demesine karşın sorunlara ilişkin bir adım atmaması ortada iken İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız'ın büyük bir özveri içerisin de alevi toplumunun sorunlarına duyarlı olması vermiş olduğu soru önergeleri ile kanun teklifleri ile ortadadır.
 
Yağız'ın çalışmalarından sadece bir tanesinden bahsedecek olursam zaten her şey açığa kavuşmuş olacaktır.
           
Süleyman Yağız'ın girişimleri ile Mum söndü ve musahiplik kelimelerinin anlamı Türkçe sözlüğe girme yolunda.
 
Mum söndünün mumunu söndüren Yağız o kadar içten bir şekilde hareket ediyor ki alevi toplumu için çok önemli olan bu iki kelimenin Türkçe sözlüğün internet sitesinden sonra sözlükte yer alması halinde o günü doğum günü olarak ilan edecek.Bununla da kalmayacak o beklenen günün gerçekleştiği gün mahkeme yolu ile de doğum  tarihini değiştirecek. İşte Alevileri temsil eden Milletvekili kimse kusura bakmasın da bu anlayıştır bu çalışma azmine sahip olan değerli Süleyman Yağızdır.
 
Hepimiz aynı topraklar da yaşayan aynı havayı soluyan insanlarız hepimiz bir bütünüz milli ve manevi değerlerimiz ortak. Aynı çeşmeden su içiyoruz birbirimize kız alıyor kız veriyoruz bu topraklar atalarımızın bizlere bir emanetidir. Herkes bilmelidir ki asla yabancı mihrakların oyununa gelmeyeceğiz kendi aramız da bölünmeyeceğiz farklılıklarımız zenginliğimizdir diyecek özümüze de vatanımıza da ulu önder Muhteşem Türk Atatürk'ün devrimlerine de sonuna kadar sahip çıkacağız.Bundan hiç ama hiç kimsenin kuşkusu olmasın.
 
Büyük bir özveri ile çalışan üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getiren İstanbul Milletvekili Sayın Süleyman Yağız'a binlerce kez teşekkür ediyor meclis çatısı altında uyuyan bazı milletvekillerinin de onu örnek alarak onun gibi çalışkan ve azimli olmasını temenni ediyorum..
           
Sadık Serdar Şimşek

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy76762 = 'yazarsimsek' + '@';

addy76762 = addy76762 + 'gmail' + '.' + 'com';

var addy_text76762 = 'yazarsimsek' + '@' + 'gmail' + '.' + 'com';

( '' );

76762 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


www.sicakgundem.com

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.