Sağlık müdürlüğünün 'motivasyonu': Mescit

Sağlık müdürlüğünün 'motivasyonu': Mescit

Sağlık müdürlüğünün 'motivasyonu': MescitAntalya İl Sağlık Müdürlüğü’nün boş odasındaki...

A+A-

Sağlık müdürlüğünün 'motivasyonu': MescitSağlık müdürlüğünün 'motivasyonu': Mescit

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nün boş odasındaki mescid sohbet bölümünden paravanla ayrılmış.

ANTALYA - Camiye 50 metre uzaklıktaki Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nün terasında bir odanın ‘mescit’e çevrilmesi tartışma yarattı. Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Çetin, “Bu tür manevi şeyler personeli rahatlatır, motivasyonunu artırır” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün teras katındaki oda halılar ve seccadelerle döşeli. Oda namaz kılanların kapıdan ve minderle döşeli sohbet bölümünden gelen seslerden rahatsız olmamaları için doktorların muayene sırasında kullandığı paravanla bölünmüş. İçeride ibadetle ilgili kitapların konulduğu dolap kapıda abdest alanlar tarafından kullanılan terlik ve havlular dikkat çekti. Adını vermeyen ancak İl Sağlık Müdürlüğü binasının 50 metre yakınında bir caminin bulunduğunu hatırlatan personele göre “İbadet etmek isteyenler buraya gidebilir.”

Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. İbrahim Çetin ise mescidin binanın 2002’deki açılışından beri bu odanın ibadet amaçlı kullanıldığını söyledi. Dr. Çetin, “Adam dini ibadetini yerine getirmek için evine mi gidecek? Bu tür manevi şeyler personeli rahatlatır, motivasyonunu artırır. Ben hastanelere gidiyorum, denetimler gerçekleştiriyorum... Siyasi bir beklentimiz yok. Biz bu hizmetleri Allah rızası için yapıyoruz” dedi. Antalya eski İl Sağlık Müdürü Hüseyin Gül ‘mescit’in kendi döneminde olduğunu doğruladı. Ancak personelin değil vatandaşları kullandığını söyledi. Antalya Valiliği yetkilileri kamu kurum ve kuruluşlarında ibadet yerleri oluşturulmasına yasaların izin verdiğini savunarak konuyla ilgili inceleme başlatılacağını açıkladı.

RADİKAL - FOTOĞRAF: SALİM UZUN / DHA - 24 Nisan 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.