Sağlık ocağında türban manzaraları

Sağlık ocağında türban manzaraları

Sağlık ocağında türban manzaralarıKamudaki türbanlıların sayısı hızla artıyor. İstanbul’un birçok mahallesinde, Sağlık Bakanlığı’na...

A+A-

Sağlık ocağında türban manzaralarıSağlık ocağında türban manzaraları

Kamudaki türbanlıların sayısı hızla artıyor. İstanbul’un birçok mahallesinde, Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren sağlık ocaklarında türbanlı doktorlar ve hizmetliler çalışıyor

Sağlık Bakanlığı’na bağlı devlet hastanelerinde çok sayıda doktor ve sağlık personelinin yasalara aykırı olduğu halde türbanla görev yapmasının yanı sıra birçok sağlık ocağında da aynı görüntüler dikkat çekiyor. İstanbul’da Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık ocaklarında çok sayıda doktor ve sağlık görevlisi türbanla hizmet veriyor.

Türkiye’nin son yıllardaki en önemli gündem maddelerinden biri olan türban, iktidar partisi AKP’nin kapatılması için açılan davanın da önemli dayanaklarından birini oluşturuyor. Devlet hastanelerinde, aralarında doktorların da bulunduğu çok sayıda kadın personelin türbanla görev yaptıklarını ortaya koyan Milliyet gazetesinin haberi kapatılma davası iddianamesine yansımıştı. Devlet hastanelerindeki bu görüntülerin benzerlerine sağlık ocaklarında da rastlanıyor. İstanbul’un birçok mahallesinde Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren sağlık ocaklarında türbanlı doktorlar ile sağlık personeli çalışıyor. 

Sağlık ocağında türban manzaralarıBağcılar Yüzyıl Mahallesi Kışla Caddesi’ndeki Yüzyıl Sağlık Ocağı türbanlı personelin en yoğun olduğu yerlerden biri. Sağlık Ocağı’nda görev yapan üç doktordan biri erkek, diğer iki kadın doktor ise türbanlı. Doktorlar mesai saatleri içinde türbanlarını çıkarmıyor.

Uzman doktor türbanlı

Güngören’deki Haznedar Sağlık Ocağı’nda ise türbanı ağırlıklı olarak sağlık personeli kullanıyor. Sağlık Ocağı’nın laboratuvarında görev yapan görevlinin yanı sıra biri hemşire iki personel de türbanıylahizmet veriyor.

Türbanlı doktorun görev yaptığı bir diğer sağlık ocağı da Esenler 100. Yıl Sağlık Ocağı. Aynı zamanda semt polikliniği olarak hizmet veren kuruluşta çocuk hastalıkları uzmanı doktor görevini türbanıyla yapıyor. Aynı merkezde, türbanlı sağlık görevlileri de dikkat çekiyor.

Sağlık ocağında türban manzaraları

Sağlık ocağında türban manzaraları

Sağlık ocağında türban manzaraları

Sağlık ocağında türban manzaraları

Fatih’teki Merkez Sağlık Ocağı’nın 6 numaralı polikliniğinde hasta bakan doktor da türbanlı. Bu merkezde sağlık personelinin birçoğu da başlarında beyaz bonelerle hizmet veriyor.

İSTANBUL Milliyet - 1 Nisan 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.