Sağlık Ocağı'nda türbanlı doktor

Sağlık Ocağı'nda türbanlı doktor

Sağlık Ocağı'nda türbanlı doktor  ÜNİVERSİTELERDE türbana serbestlik tanımaya yönelik Anayasa değişikliği gündemdeki...

A+A-

Sağlık Ocağı'nda türbanlı doktor  Sağlık Ocağı'nda türbanlı doktor 

ÜNİVERSİTELERDE türbana serbestlik tanımaya yönelik Anayasa değişikliği gündemdeki yerini korurken, Edirne Valiliği Ayşekadın Sağlık Ocağı'nda görevli 4'nolu Aile Hekimi Zeynep Mahmut, başında türbanı ile poliklinik içinde hastalarını muayene ediyor. 4 yıldır Edirne'nin değişik yerlerindeki sağlık ocaklarında görev yaptığı belirtilen Dr. Zeynep Mutlu hakkında Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'nün çok sayıda tutanak tutmasına ve konuyu Sağlık Bakanlığı'na bildirmesine rağmen, türbanlı doktorun bu şekilde görevine devam etmesi şaşkınlık yarattı.

Edirne merkezde bulunan Ayşekadın Sağlık Ocağı Aile Sağlığı Merkezi'nde 4'nolu Aile Hekimi olarak görev yapan Dr. Zeynep Mahmut'un, 2 yıldır türbanı ile poliklinik içinde hastaları muayene ettiği öne sürüldü. Dr. Zeynep Mahmut'un başında türbanıyla sağlık ocağının içide görev yapması, diğer doktor ve hemşirelerin tepkisini çekiyor. Bazı doktor ve hemşireler, Dr. Zeynep Mahmut hakkında İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdi. İl Sağlık Müdürlüğü'nün türbanlı doktorla ilgili çok sayıda tutanak tuttuğu ve konuyu Sağlık Bakanlığı'na ilettiği, ancak hiçbir işlem yapılmadığı iddia edildi.

TÜRBANIYLA GÖRÜNTÜLENİNCE KIZDI

DHA muhabiri tarafından türbanı ile hasta muayene ederken görüntülenen Dr. Zeynep Mahmut ise gazetecilere tepki gösterdi. Kendisi ile görüşmek isteyen DHA muhabirine bağıran ve dışarıya çıkarttıran Dr. Zeynep Mahmut, sağlık ocağına çağırdığı polis ekiplerine durumu anlattıktan sonra, arka kapıyı kullanarak mesai bitmeden sağlık ocağından ayrıldı. 

VATAN - 26 Şubat 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.