'Şahin Başbakan'ın Danışmanı mı?'

'Şahin Başbakan'ın Danışmanı mı?'

'Şahin Başbakan'ın Danışmanı mı?'TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in 24-27 Eylül tarihlerinde Almanya’ya yaptığı ziyareti...

A+A-

'Şahin Başbakan'ın Danışmanı mı?''Şahin Başbakan'ın Danışmanı mı?'

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in 24-27 Eylül tarihlerinde Almanya’ya yaptığı ziyareti eleştiren Kart, “Bu ziyaret programı nedense kamuoyundan ve medyadan kaçırılmak isteniyor.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in 24-27 Eylül tarihlerinde Almanya’ya yaptığı ziyareti eleştiren Kart, “Bu ziyaret programı nedense kamuoyundan ve medyadan kaçırılmak isteniyor. Meclis Genel Sekreterliğinden sorduk, kendilerinde bir program olmadığını ifade etti. Meclis Başkanlığı sekretaryası önce ‘bir program yok’ dedi, ısrarlı taleplerimiz üzerine, ‘size bir saat sonra programı elden ulaştıracağız’ dedi. Program elden ulaştırıldı. Meclis Başkanı’nın 25-26 Eylül tarihlerinde Kuzey Ren Vestfalya Eyaletine yapacağı ziyaret neden gizlendi” diye sordu.

Meclis Başkanı’nın Duisburg Merkez Camiinde bir program yaptığı, bu programa siyasi iktidara yakın olduğu bilinen cemaat mensuplarının ve toplumun bir kesiminin davet edildiğini ifade eden Kart, şöyle dedi: “İnceleme yaptığınız zaman şunu görüyorsunuz, Alevi toplumundan hiç kimsenin hiçbir derneğin o toplantıya davet edilmediğini görüyorsunuz. TBMM Başkanı bu sıfatını kullanarak bir resmi programının arasına Türk toplumunun belli bir bölümüyle temasını sıkıştırmıştır. TBMM Başkanı ayrımcılık, bölücülük yapmıştır. Bunun hesabını vermek durumundadırlar.”

'Şahin Başbakan'ın Danışmanı mı?'Köln Camii inşaatındaki 30 milyon Euro civarında bağış harcandığının bilindiğini ifade eden Kart, “Ancak o bağışlardan yine yolsuzluklar yapıldığına dair ciddi iddialar söz konusudur. Meclis Başkanı olarak acaba Köln Camii inşaatındaki yolsuzlukları kamufle etmek ya da bu noktada belirsizlikleri gidermek amacıyla mı bu toplantıları yaptınız? Bu işleri takip etmek TBMM Başkanı’nın görevi midir” diye sordu.

Başbakan’ın 7 ya da 8 Ekim’de Almanya’ya gideceğini hatırlatan Kart, “Siz TBMM Başkanı olarak Sayın Başbakan’ın yapacağı bu ziyaret öncesinde bir alt yapı çalışması mı yaptınız? TBMM Başkanı olarak Başbakan’ın siyasi danışmanı mısınız? Toplumun sadece bir bölümünü mü temsil ediyorsunuz? Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili olarak da herhangi bir faaliyette bulundunuz mu” sorularını yöneltti.

Bir basın mensubunun, “Cemaat derken Fethullah Gülen’i mi kastediyorsunuz” sorusuna da Kart, “Cemaat yapısı derken, Türkiye’de kamu yönetiminde egemen olan cemaat Fethullah Gülen cemaatidir” dedi.

Evrensel - 01.10.2010

İLGİLİ HABERLER :

Mehmet Ali Şahin'in Cami Davetine Alevilerden Ret...

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.