Şahkulu Vakfı'ndan Habertürk'e "Tinerci Baba" davası

Şahkulu Vakfı'ndan Habertürk'e "Tinerci Baba" davası

Şahkulu Vakfı'ndan Habertürk'e "Tinerci Baba" davası  Habertürk Gazetesi İstanbul ekinde Karyağdı Baba Tekkesini, tinercilerin...

A+A-

Şahkulu Vakfı'ndan Habertürk'e "Tinerci Baba" davası  Şahkulu Vakfı'ndan Habertürk'e "Tinerci Baba" davası 

Habertürk Gazetesi İstanbul ekinde Karyağdı Baba Tekkesini, tinercilerin işgali nedeniyle "Tinerci Baba Tekkesi" olarak adlandırarark haber yaptı.

Haberde Tekkenin restore edilmek için izin alındığı ancak hiçbir koruma önlemi ve çalışma yapılmadığı bu sebeple de tinercilerin uğrak yeri haline döndüğü iddia edildi.

Karyağdı Baba Tekkesi'nin restorasyonu üstlenen Şahkulu Sultan Vakfı Başkanı Mehmet Çamur ise yazılanlar doğru değil kasıt var dava açacağız dedi.

Mehmet Çamur, Restorasyonunu Şahkulu Vakfı'nın üstlendiği çalışmanın yürüdüğünü, tinercilerin uğrak yeri olan yerin Tekekenin sınırları dışında, Belediyeye ait bir alan olduğunu, dolayısıyla güvenliğin de sorumluluğunun da Belediyeye ait olduğunu belirtti.

Çamur, Karyağdı Baba'ya "Tinerci Baba" diye yazanlara dava açacağız dedi.

Hubyar.NET – Özel Haber - 3 Eylül 2009

GAZETE HABERTÜRK'TE ÇIKAN İLGİLİ HABER :

"TİNERCİ BABA TEKKESİ"

Karyağdı Baba Tekkesi'nde restorasyon başlatıldı!

Eyüp'teki Karyağdı Baba Tekkesi'nde restorasyon için çalışmalar başlatıldı. Ancak çok geçmeden kazı alanı tinerci yuvası oldu. Tarihi mirasa zarar veriliyor

Madde Bağımlıları ve berduşlar tarafından istila edilen parklar, metruk binalar, alt geçitler, mezarlıklar görmüştük de böylesine hiç rastlamamıştık. Bu kez öyle bir mekana yerleştiler ki akla ziyan. Eyüp Pierre Loti'de bulunan tarihi Karyağdı Baba Tekkesi'nin kazı alanı ve çevresi, bir süredir ne idüğü belirsiz kişilerin işgalinde. Yüzlerce yıl önce inşa edilen, ancak günümüze sadece yıkıntıları kalan tekkenin yapı ve temel kalıntılarının bulunması için 2004 yılında bir çalışma başlatıldı.

İlerleme yok

Kültür Bakanlığı'nın verdiği izin çerçevesinde tekkenin aslına uygun olarak restore edilmesi amaçlandı. Fakat aradan geçen zamana rağmen çalışmalarda herhangi bir ilerleme kaydedilmediği gibi kazı alanı ve etrafı da tinerci mekanı haline geldi. Tekkenin duvarlarının önünde toplanan, uyuşturucu kullanıp ateş yakan kişiler, çevreye korku salmaya başladı. Öyle ki, bölgede oturanlar tekkenin önünden bile geçemez oldu. Uzunca bir süredir bir yandan tarihi mirasa zarar veriliyor, diğer yandan da çevre sakinleri tehdit altında kalıyor.

Güvenlik zafiyeti

Kazı alanının çevresinde oturanlar, tüm bu manzaraya veryansın ediyor: "Bu çevrede tinerci sorunu aldı başını gidiyor. Önce Eyüp Mezarlığı'nda kalmaya başladılar, ardından tekkenin çevresinde. Akşam saatlerinde kalabalık gruplar halinde buraya geliyorlar. İçki içiyorlar, şişeleri etrafa atıyorlar, görüntüleri patırtıları hiç bitmiyor. Kazı çalışması yapılıyor ama tedbir yok. Tekkenin etrafı koruma bandıyla çevrilmediği için güvenlik zafiyeti ortaya çıkıyor. Zaten ortada çalışma da göremiyoruz. Yazık günah değil mi? Burada önemli bir kültür eseri var ve göz göre göre heba ediliyor. Yıllardır bölgedeki tinerci gerçeğine dikkat çektik, yetkililere başvurduk. Fakat değişen hiçbir şey olmadı. Hiç olmazsa tekkenin bulunduğu alan korumaya alınsın."

Gazete Habertürk - 27 Ağustos 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.