Şahkulu’nda Alevi Akademisi’ne kayıtlar başladı

Şahkulu’nda Alevi Akademisi’ne kayıtlar başladı

PİRHA-Şahkulu’nda Alevi Akademisi 3. dönem kayıtları 11 Şubat’ta sona eriyor.  İstanbul Şahkulu Sultan Dergahı’nda Alevilik dersleri 3. dönemde...

A+A-

PİRHA-Şahkulu’nda Alevi Akademisi 3. dönem kayıtları 11 Şubat’ta sona eriyor. 

İstanbul Şahkulu Sultan Dergahı’nda Alevilik dersleri 3. dönemde de devam edecek. Şahkulu Alevi Akademisi’ne başvurular online yapılabilecek.

Başvuru formunu dolduran ve eğitime düzenli katılan her katılımcıya akademi sonunda “Şahkulu Alevi Akademisi Katılım Sertifikası” verilecek. Herkese açık olan dersler kontenjanlarla sınırlı olacak.

Dersler arasında; Aleviliğin düşünce dünyası, Alevilikte insan-ı kamil, Alevilikte liturji ve temsili, Alevi öğretisinde temel kavramlar ve ritüeller, Alevi inancında ocak sistemi ve hiyerarşi, Selçuklu dönemi ve Aleviler, Alevi geleneğinde Cem, Alevi ve Bektaşilikte Dedeler ve Babalar, Alevilikte Cem ve 12 hizmet, dinler tarihinde kadın, Alevilikte kadın, toplumsal cinsiyet ve Alevilik, Bektaşilik, Nusayriler, Ehli Haklar, Alevilikte edebiyat ve sinema, Alevi sosyolojisi ve kent konuları işlenecek.

Derslere, araştırmacı yazar Süleyman Zaman, öğretim görevlisi Zeynep Oktay, kültür tarihçisi Zeynep Oktay ve Mahir Polat, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ersal, Sosyolog Ali Aktaş, Cavit Mürtezaoğlu, tarihçi Alişan Akpınar, Prof. Dr. Hüseyin Bal gibi isimler katılacak. (SK)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.