Sahte Alevi Örgütleri

Sahte Alevi Örgütleri

Sahte Alevi Örgütleri AKP sahte Alevi örgütleri kurmaya başladı.Bunlardan biri Abdal Musa Vakfı, Antalya Elmalı İlçesi Tekke Köyü’nde...

A+A-

Sahte Alevi örgütleri Sahte Alevi Örgütleri

AKP sahte Alevi örgütleri kurmaya başladı.

Bunlardan biri Abdal Musa Vakfı, Antalya Elmalı İlçesi Tekke Köyü’nde kuruldu.

Vakıf başkanı Ali Tören, AKP milletvekili Reha Çamuroğlu’nun başlattığı ve 11 Ocak’ta Bilkent Otel’de yapılacak olan “Muharrem İftarı Toplu yemeği” girişimini üstlendiklerini söyledi.

Yemeğin maliyetinin 45-50 bin YTL (eski parayla 45-50 milyar lira) olacağını söyleyen Tören, vakfa yapılan bağışlar ve 14 kişilik mütevelli heyetinin katkıları ile yemeğin giderlerini karşıladıklarını öne sürdü.

Tören, vakfın 1 milyon YTL (eski para ile 1 trilyon lira) dan fazla mal varlığı olduğunu ve bir buçuk yıl önce kurulduğunu söyledi.

Muharrem iftarı mucidi AKP milletvekili Çamuroğlu ise, “yemeğin finansmanı tek kuruşuna kadar Alevilerce karşılanacak. Ne AKP’nin ne de devletin kasasından tek kuruş çıkacak” ded.

Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Eriş, Alevilerin Sesi Dergisi’ne verdiği demeçte, Abdal Musa Vakfı hakkında şu açıklamayı yaptı.

“Derneğimiz 23 yıldır Tekke Köyü’nde faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 400 üyesi var. Fakat derneğimiz dışında köy muhtarı ve çevresindeki 3-5 kişi tarafından ‘Abdal Musa Vakfı’ adlı bir dernek kuruldu. Bu kişiler AKP milletvekili Çamuroğlu ve AKP’lilerle görüşerek, söz konusu yemek için bizim adımıza söz vermişler. Bizlerin Abdal Musa’nın torunları olarak böyle bie daveti kabul etmemiz beklenemez. Muharrem matemi gibi yasta olduğumuz bir zamanda asla böylesi bir yemeğe katılmayız.”

Eriş ayrıca, Tekke Köyü’nde kurulması planlanan Alevi Enstitüsü’ne de tepki göstererek, Alevileri asimile edecek ve Ilımlı İslam projesine katacak böyle bir enstitüye kesinlikle karşı olduklarını söyledi.

Diğer bir sahte Alevi örgütü de Cemevleri Birliği Federasyonu.

Bu örgüt, AKP milletvekili Çamuroğlu’nun girişimiyle geçen ay kuruldu. Aydınlık’ın konuyla ilgili olarak aradığı başkan Veli Güler, “Reha Bey ile bir aradayız, konuyu ona sorun” diyerek telefonu AKP milletvekili Çamuroğlu’na devretti.

Kaynak: Umut Albayrak
Aydınlık Dergisi - 30 Aralık 2007

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.