Şair Metin Altıok İsmi Bergama'nın Kalbinde Yaşayacak

Şair Metin Altıok İsmi Bergama'nın Kalbinde Yaşayacak

Şair Metin Altıok İsmi Bergama'nın Kalbinde YaşayacakTürk Edebiyatının ve şiirinin usta şairlerinden olan ve 2 Temmuz 1993 günü Sivas...

A+A-

Şair Metin Altıok İsmi Bergama'nın Kalbinde YaşayacakŞair Metin Altıok İsmi Bergama'nın Kalbinde Yaşayacak

Türk Edebiyatının ve şiirinin usta şairlerinden olan ve 2 Temmuz 1993 günü Sivas Madımak Oteli'nde yakılan aydınlarımızdan birisi olan Bergama doğumlu Metin Altıok, 73. Bergama Kermes Festivali'nde adına düzenlenen park açılışı ve şiir paneli ile hatırlandı. Metin Altıok paneli ve park açılışı, Türk Edebiyatının bir birinden değerli şair ve yazarları ile Türkiye'nin önde gelen Edebiyat Örgütlerini Bergama'da bir araya getirdi. Şair Metin Altıok için ilk önce Gülparkta Şiir panelinde "Edebiyatımızda Metin Altıok" adı altında panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan Şairler Halim Yazıcı, Ahmet Telli, İsmail Mert Başat, Veysel Çolak ve Kırmızı Yayınları Sahibi Fahri Özdemir, Ali Osman Arıkan yönetimindeki panelde Şair Metin Altıok'un yaşamı, kişiliği, şiirleri ve Türk Edebiyat tarihine kazandırdıklarını anlattılar.

Panelin andından Bayatlı Sitesi'nde Metin Altıok adına yapılan parkın açılışına geçildi. Burada yapılan törende konuşan Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Enver Ercan, Edebiyatçılar Derneği Genel Başkanı Gökhan Cengizhan, Dil Derneği İzmir Temsilcisi Saime Bircan, Pen Türkiye Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Özcan, Bayatlı Sitesi'nde yapılan parka Metin Altıok isminin verilmesi ile birlikte Şair Metin Altıok isminin Bergama'nın kalbinde yaşayacağı fikrinde birleştiler.

Şair Metin Altıok İsmi Bergama'nın Kalbinde Yaşayacak

Panele ve park açılışına katılan bütün şair, yazar ve edebiyat örgütlerinin önde gelen isimleri, bilimde, sanatta ve kültürde geçmişten izler taşıyan Bergama'da Metin Altıok ismine çeşitli etkinlikler düzenlenmesi gerektiğine dikkat çektiler. Park açılışında kürsüye gelen ve tüm edebiyat dostlarına hoş geldiniz dileklerini ileten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'te yaptığı konuşmasında, "Bergama geçmişten gelen mayasına, havasına ve suyuna yerleşen izlerle kültür, sanat ve bilim kenti olmuştur. Bu tarihsel özelliği biz günümüzde kültür ve sanat etkinliklerini artırarak yaşatmaya devam edeceğiz. Türkiye'de sadece şairler ve yazılanlar yakıldığında anılmasın diye her zaman anılsın diye sanat ve kültür etkinliklerini artıracağız" dedi. Başkan Gönenç konuşmasının son bölümünde Metin Altıok Parkı'nın ortaya çıkarılmasında emeği olan bu fikri ortaya atan Bergamalı şair Halim Yazıcı'ya Köy Kütüphaneleri Projesi mimarı Recai Şeyhoğlu'na ve Bayatlı Sitesi'ndeki parka Metin Altıok isminin verilmesini oy birliği ile hiçbir siyasi ayrım yapmadan kabul eden geçmiş dönem Belediye Meclis Üyelerine ayrı ayrı teşekkür etti.

Alevihaber.com / Bergama Belediyesi - 18 Haziran 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.