'Saldırılar Hükümet İzni ve Talimatıyla Düzenlendi

'Saldırılar Hükümet İzni ve Talimatıyla Düzenlendi

'Saldırılar Hükümet İzni ve Talimatıyla DüzenlendiEğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası, toplusözleşme talebiyle başlattıkları...

A+A-

'Saldırılar Hükümet İzni ve Talimatıyla Düzenlendi'Saldırılar Hükümet İzni ve Talimatıyla Düzenlendi

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası, toplusözleşme talebiyle başlattıkları yürüyüş kapsamında çıkan olayları kınadıklarını bildirdi.

FOTO GALERİ >>>

Sendikadan yapılan açıklamada, “Eğitim Sen üye ve yöneticilerine yönelik olarak Hükümet izni ve talimatıyla gerçekleşen bu faşizan saldırıyı protesto ediyoruz. Sendikamız bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da bu tür saldırıların üstesinden gelmeyi başaracak, yüz yıllık mücadele yürüyüşünü kararlılıkla sürdürmeye devam edecektir” denildi. Meydana gelen olaylarda pek çok Eğitim Sen’linin yaralandığının belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

“En temel sendikal ve demokratik haklarımıza dahi tahammül edemeyen AKP Hükümeti, yaşanan son saldırıyla gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Söze gelinde demokrasi havarisi kesilenler, kendilerini özgürlük savunucusu gibi göstermeye çalışanlar Eğitim Sen’e yönelik son saldırıya nasıl tepki verecekler?”

Öte yandan herkese kamusal eğitim, parasız eğitim parasız sağlık, tüm çalışanlara iş güvenliği, TİS hakkı için dört koldran Ankara’ya yürüyen eğitim emekçilerine yapılan polis saldırısı Eskişehir’de Eğitim Sen üyelerince protesto edildi.

BİRGÜN / BAŞAK TURAN - 07 Haziran 2009

‘AKP’nin gerçek yüzü bu’

EĞİTİM Sen Adana Şubesi, eğitim ve bilim emekçilerinin toplu sözleşme talebine karşı polisin coplu ve biber gazlı müdahalesine tepki gösterdi. Eğitim Sen binası önünde bir araya gelen eğitim emekçileri, her işçi, emekçi eylemine “Yasak, suç, yürüyemezsiniz” diyen polisin müdahalesine maruz kaldı. Polisin yürüyüşü engelleme girişimlerine rağmen Eğitim Sen binası önünde İnönü parkına kadar yürüyen eğitim emekçilerine, İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da destek verdi.

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa AKP hükümetinin en doğal demokratik haklarını kullanmak isteyen eğitim emekçilerine karşı takındığı tutum ile gerçek yüzünün bir kez daha gün yüzüne çıktığı dile getirdi.

İZMİR’DE EYLEM

Birlikte Başaracağız Platformu ve İHD İzmir Şubesi de, KESK’e yönelik gerçekleştirilen operasyonlar ve tutuklamalara ilişkin ortaklaşa bir basın açıklaması düzenleyerek baskıları protesto etti.

Eyleme katılanlar, kamu emekçilerinin haklı mücadelelerinin yanında olduklarını vurguladılar. Eylemde, Birlikte Başaracağız Platformu “KESK’e dokunma” yazılı pankart açtı, tutukluların derhal serbest bırakılması, baskıların son bulması talepleri dile getirildi.

Konak Eski Sümerbank önünde bir araya gelen grup adına konuşan İHD İzmir Şube Başkanı Ahmet Alagöz, KESK’in demokrasi mücadelesinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirtti. (ADANA-İZMİR)

EVRENSEL - 07 Haziran 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.