Salih öğretmenlerine sahip çıktılar

Salih öğretmenlerine sahip çıktılar

Salih öğretmenlerine sahip çıktılar Adana ÇEAŞ Anadolu Lisesi öğretmeni Eğitim Sen iş yeri temsilcisi Salih Onat’ın sürgün...

A+A-

Salih öğretmenlerine sahip çıktılar Salih öğretmenlerine sahip çıktılar

Adana ÇEAŞ Anadolu Lisesi öğretmeni Eğitim Sen iş yeri temsilcisi Salih Onat’ın sürgün edilmesi protesto edildi.

Adana ÇEAŞ Anadolu Lisesi öğretmeni Eğitim Sen iş yeri temsilcisi Salih Onat’ın sürgün edilmesi protesto edildi. Öğrencilerin cuma namazına götürülmesine ve Said-i Nursi kitaplarının dağıtılmasına karşı tepki gösterdiği için Adana Şakirpaşa Lisesi’ne sürgün edilen Onat’a sahip çıkan öğrenciler ve veliler ve Eğitim Sen ÇEAŞ Anadolu Lisesi’nde basın açıklaması yaptı. Eğitim İş’in de destek verdiği açıklama da Salih Öğretmenin öğrencileri sloganlar, dövizler ve giydikleri ‘Salih Onat’ın öğrencisiyim’ yazılı tişörtlerle öğretmenlerine destek verdiler. Okul karşısında toplanan kalabalığın okul yönetiminden biri tarafından fotoğraflanması kısa bir gerginlik yaratırken, kitle bunun ardından basın açıklamasını okul eğitim binası önünde yapmak üzere okul bahçesine girdi.

Engellemelere rağmen eğitim binası önüne kadar ‘Yaşasın bilimsel, laik, anadilde eğitim, Salih hocalar burada Fetullahçılar nerede’ sloganları ile yürüyen kitle adına basın açıklamasını öğrenci velilerinden Berin Doğan yaptı. Doğan, AKP’nin iktidar olduğu günden bu yana eğitimi gericileştirdiğine dikkat çekti. Bu uygulamalar yaşanırken çocuklarının geleceğinden endişe duyduklarını belirten, Doğan, buna izin vermeyeceklerini belerterek Salih öğretmenin görevine geri dönmesini istediklerini vurguladı.

Eğitim Sen’de önceki gün yaptığı açıklamayla sürgünleri kınadı.

(Adana/EVRENSEL) - 14 Haziran 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.