Samandağ'da provokasyon girişimi

Samandağ'da provokasyon girişimi

Samandağ'da provokasyon girişimiMurat Altunöz-Anta Haber AjansıGeçtiğimiz günlerde mektup içinde Samandağ'da dağıtılan...

A+A-

provokasyon

Samandağ'da provokasyon girişimi

Murat Altunöz-Anta Haber Ajansı

Geçtiğimiz günlerde mektup içinde Samandağ'da dağıtılan ve bugün internet ortamında Hatay'ın Samandağ ilçesi Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu tarafından 04.05.2010 tarihli Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığına Adli Sicil Bürosu Amirliği Ankara adresine yazılmış ve Samandağ'daki Alevileri fişlediği iddia edilen belgeye, Kaymakam Kurtbeyoğlu sert tepki gösterdi.

Hatay ili Samandağ ilçesi Alevi halkı kesiminin 2010 tarihinde ilk altı aylık raporu adı altında düzenlenen sahte belgede, Alevi halkının dinsiz olduğu, Namaz kılmak için camiye gitmediği, Alevi muhtar ve dedeler hakkında soruşturma açıldığı, Samandağ Beldesinde bulunan Alevi İşadamların bulunup çökertme girişimi yapılması, yeni dönemde tüm Alevi kesiminin yüzde 90'nın fişleneceği yazılıyor.

Samandağ'da provokasyon girişimi

Kaymakam sert tepki gösterdi

İnternet ortamında dolaşan belgeye sert tepki gösteren Samandağ Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, ismini ve imzasını kullanarak kendisinin hakkında halkı kışkırtmaya yönelik ahlaksızca yazılar ve mektupların dağıtılmasının ahlaksızlık olduğunu söyledi.

Kurtbeyoğlu, Cumhuriyet alanında kurum amirleri ve vatandaşlar huzurunda yaptığı açıklamada şunları söyledi “2009 Nisan ayından bu yana, bu toplumu kışkırtmak için mektuplar yazılıp, bazı muhtar, kuruluş ve gazetelere gönderiliyor. Bu mektuplarda benim ismim ve imzam kullanılarak, bazı ahlaksız kişiler tarafından üstü doldurularak yazılar yazıp dağıtılıyor, çocuklar kullanılarak postadan attırılıyor. Dün parmak izi ve DNA ile tespit edilen bu ahlaksızlar, bu toplumun huzurunu ve ahlakını bozmaya çalışıyor. Buna kimsenin hakkı yoktur. Kim ne söyleyecekse söylesin, burada Cumhuriyet alanında söylesin. Ben buradayım. Birkaç mikrobun burayı kirletmesine müsade etmeyiz. Bu kişiler seçim sırasında ve ihalelerde de böyle çirkinliklerle ortaya çıkıyor. 4 yıldır burada görev yapıyorum bugüne kadar aynı kişiler tarafından şikayet edildim. Şimdiye kadar hakkı teslim ettik, adaletten ayrılmadık. Boşuna umut ediyorlar. Bu yazıları yazan, yazdıran ve dağıtan kim olursa olsun hepsi hesap verecektir. Postaya yollanan çocuklara acıyorum. Biz Samandağ için çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu azmimizi kıramazlar.” şeklinde konuştu.

Alevihaber.com - 22 Mayıs 2010

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.