Samandağ'dan Yükselen Ses : Sabriler Ölmesin

Samandağ'dan Yükselen Ses : Sabriler Ölmesin

Samandağ’dan Yükselen Ses : Sabriler ÖlmesinDevletlerin en önemli varlık nedenlerinden birisi de kendi vatandaşlarının can ve mal güvenliğini...

A+A-

Samandağ’dan Yükselen Ses : Sabriler ÖlmesinSamandağ’dan Yükselen Ses : Sabriler Ölmesin

Devletlerin en önemli varlık nedenlerinden birisi de kendi vatandaşlarının can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bu görevi kendi sınırlarında sağladığı gibi başka devletlerle yapılacak anlaşma, uzlaşma, müdahale veya BM vb.uluslar arası kurumlar aracılığı ile dünyanın her tarafında yapar.Gelişmiş batı ülkeleri bu konuda son derece hassas davranıyor ve vatandaşlarının kılına zarar verilmesine tahammülleri yoktur. Bir Alman gencinin ülkemiz de 13 yaşında bir İngiltere vatandaşı bir kızı tacizde bulunması nedeni ile sanık olarak ceza evine girdiğinde Almanya’nın nasıl davrandığını hepimiz biliyoruz. Alman basın, televizyon, partiler, sivil toplum kuruluşları, devlet organları hep bir ağızdan Alman gencini kendi ülkelerine götürülmesini sağladılar.

Ülkemiz de işsizlik nedeni ile geçim ve ekmek peşinde Arabistan çöllerine giden vatandaşlarımızdan birisi olan berber Sabri Boğday hakkında idam kararı alınmış. Maalesef yoksulluk ve işsizlik 100 binlerce gencimizi Suudi Arabistan'da köle koşullarına mahkum etmiştir. Çocuklarımızın geleceğini hazırlamak için dünyanın her tarafına dağıldık. Para kazandık, ülkemize döviz kazandırdık, biriktirdiklerimizi ülkemizde yatırıma dönüştürdük, istihdam yarattık, başkalarının gurbetlere mahkûm olmaktan kurtarmaya çalıştık. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak gittiğimiz bütün ülkelerde devletimizin yanımız da olduğuna inandık. Gelişmiş uygar ülkelerin vatandaşlarının devletlerini her konuda yanlarında gördükleri gibi. Amerikalıların ve diğer batı ülkeleri vatandaşlarının Suudi Arabistan’da gördükleri itibarı kıskandık, özendik.

Berber Sabri Boğday 11 yıldır Arabistan’da çalışıyor ve 13 aydır tutuklu, idam kararı verilmiş. Bu olay ortaya çıktıktan sonra Ülkemiz de basın yayın kuruluşlarının ve köşe yazarlarının Berber Sabri Boğday özelinde vatandaşlarımıza yüksek sesle sahip çıktıklarını sevinerek görüyoruz.

Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Parlamentomuza, Dış İşleri Bakanlığımıza TBMM’ne ve bütün partilerimize sesleniyoruz. Berber Sabri Boğday için sizlerin de gereğini yaptığınıza inanmak istiyoruz. Sabri Boğday’ın idamının durdurulması ve ülkeye sağ salim getirilmesi için yapılması gereken müdahaleleri eksik bırakmayacağınıza inanarak sizlere güvenmekten başka elimizden bir şey gelmez. T.C vatandaşları dünyanın neresinde olursa olsun insan haklarına asgari düzeyde olsa sahip olmalıdır. Olumsuz bir sonucu düşünmek istemiyoruz. Sabriler den sonra dökülecek gözyaşlarına, üzüntü ve kınamalara ihtiyacımız yoktur. Bizi hayatta iken sevin, sayın koruyun. Hayatların, umutların karartılmaması, çocukların yetim, eşlerin dul ve vatandaşların güvencesiz bırakılmaması için herkesi görevini yapmaya, sınırları zorlamaya davet ediyoruz. Ülkemiz de insan hakları alanın da faaliyet gösteren örgütlenmelere, sivil toplum kuruluşlarına soruyoruz. Harekete geçmek için neyi bekliyorsunuz? Berber Sabri Boğday’ın idam kararı ile ilgili temyiz mahkemesinin bu günlerde yapılması bekleniyor. Bundan dolayı acil müdahale ihtiyacı vardır.
                                 
Ferit DİKER
Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği
Yönetim Kurulu Üyesi

Atatürk Mah. Alaaddin Cilli cad.
Samandağ / Hatay
Tel : 0 326 512 58 51

Alevi Haber – 19 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.