"Sana Verecek Bir Damla Suyumuz Yok"

"Sana Verecek Bir Damla Suyumuz Yok"

"Sana Verecek Bir Damla Suyumuz Yok"    “Alevilik ilkelliktir” diyen şair İsmet Özel’e Aleviler tepki gösterdi....

A+A-

"Sana Verecek Bir Damla Suyumuz Yok""Sana Verecek Bir Damla Suyumuz Yok"
   
“Alevilik ilkelliktir” diyen şair İsmet Özel’e Aleviler tepki gösterdi. ABF Genel Başkanı Ali Balkız, “Özel’in söyledikleri kendi benzeri iki kafatascının dışında kimse paylaşmaz” derken, Genel Başkan Yardımcısı Kenanoğlu, bu açıklamadaki amacın Alevileri sokağa dökmek olduğunu söyledi..

BALKIZ: İSMET ÖZEL SAPITTI MI?

Balkız: “Bu adam iddia ettiği gibi ne Türk, ne de Müslüman… Şu söyledikleri kendi benzeri bir iki şeriatçı, bir iki kafatasçı faşistin dışında, kimse tarafından paylaşılabilir değil çünkü. İsmet Özel bizim için 'malum kişi'dir. 35 canımızın şeriatçi faşistler tarafından, canlı canlı yakıldığı Madımak Katliamı sonrasında da; katliamı alkışlamış; “Ya Müslüman Türkiye, ya hiç” demiştir. Hayat kimseyi “dönek” yapmasın.” dedi. Özel’in Aleviliği bilmediğini söyleyen Balkız, şunları söyledi: “Özel, ağır yükünü daha önce hiç çalmadığı bir kapının önüne indirdi. O nedenle çekip gitmelidir kapımızdan. Şu Yas-ı Matem (Muharrem Orucu) günlerimizde ona verebileceğimiz ne bir damla suyumuz ne de bir lokma aşuremiz var. Çek git kapımızdan, zehrini kendi içine akıt. Belki vicdanın yardım eder de, için dışın temizlenir”

KENANOĞLU: TEDAVİ OLSUN

ABF Genel Başkan Yardımcısı ve Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu da son zamanlarda Alevilere yönelik hakaretlerde ciddi artış olduğunu söyledi. Su Tv’de katıldığı programda konuşan Kenanoğlu şöyle konuştu:

“Amaçlarının Alevileri sokağa dökmek olduğu yönünde kuşkular oluşmaya başladı. Muharrem orucu esnasında bu derece ağır hakaretler edilmesinin başka türlü bir anlamı olamaz. İsmet Özel iyi bir şairmiş, iyi bir şair olmak, her konuyu bilmek ve mantıklı hareket etmek anlamına gelmez. Bu adam normal değil. Bu nedenle ben bu şahsa bir şey söylemeyeceğim, ben buradan ailesine sesleniyorum; Bu adamı  biran evvel bir doktora götürüp tedavi ettirin ve bu kişinin kendi başına hareket etme yetisini elinden alın‘’ dedi.

BirGün - 26 Aralık 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.