Sanatçı Erdoğan Emir: Yazar Haydar Beltan, Dersim halkına açıkça hakaret etmiştir

Sanatçı Erdoğan Emir: Yazar Haydar Beltan, Dersim halkına açıkça hakaret etmiştir

Dersim Belediyesi tarafından organize edilen Veyvé Kıtavu (Kitapların Düğünü) kitap tanıtma etkinliğinde Yazar Haydar Beltan’ın Seyit Rıza için “1916 yılından 1936 yılına kadar istisnasız her yıl devletle görüştü” sözlerine Dersimli sanatçı Erd

A+A-

Dersim Belediyesi tarafından 12 Ağustos tarihinde organize edilen Veyvé Kıtavu (Kitapların Düğünü) adlı kitap tanıtma etkinliğinde Yazar Haydar Beltan’ın Seyit Rıza için “1916 yılından 1936 yılına kadar istisnasız her yıl devletle görüştü” sözlerine tepkiler sürüyor.

Dersimli sanatçı Erdoğan Emir, sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayarak Yazar Haydar Beltan’ı eleştirdi.

“DERSİMLİLER İÇİN HIRSIZ, BARBAR VE İŞ BİRLİKÇİ KELİMELERİ ETRAFINDA CÜMLELER KURUYOR”

Emir, “Kendi tarihi değerlerini asalaklaştıran namert dilin sahipleri; bu şehirde aydın sıfatıyla ve belediyenin koşullarıyla Dersimin kâmillerini ve önde gelen âlimlerini, kendi toplumu karşısında çamura buluyor” dedi.

Erdoğan Emir, tepkisine şöyle devam etti:

“Dersimliler için ‘hırsız, barbar, işbirlikçi’ kelimeleri etrafında cümleler kuruyor. Basit çıkar ilişikleriyle Kemalizme yamanmış bu kirli ilişkinin sahipleri ne 38 Dersim Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anlayabilecek bir kalbe, ne de o dönem ölümü neye karşı küçülttüklerini bilecek zihinsel birikime sahiptir. 12 Ağustos’ta Tunceli Belediyesi’nin organizasyonu ile gerçekleştirilen Veyve Kitavu/Kitapların Düğünü etkinliğinde konuşma yapan “Ve Suyu Ateşe Verdiler” kitabının yazarı Haydar Beltan, Dersim halkına açıkça hakaret etmiştir. Bütün kabiliyet ve yeteneklerini bize miras kalmış değerleri hiçe sayarak ve itibarını zedelemeye adamış bu insanların geçmişi, bu âlimlerimizi sloganlaştırarak toplumdan destek almak olmuştur. Bugün değişen nedir ve kimler içindir bunu bilmek isteriz.”

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.