Şanlıurfa'da Alevi Kültür Dernekleri Aşure Şenliği Düzenledi

Şanlıurfa'da Alevi Kültür Dernekleri Aşure Şenliği Düzenledi

Şanlıurfa'da Alevi Kültür Dernekleri Aşure Şenliği DüzenlediAlevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi tarafından aşure şenliği...

A+A-

Şanlıurfa'da Alevi Kültür Dernekleri Aşure Şenliği DüzenlediŞanlıurfa'da Alevi Kültür Dernekleri Aşure Şenliği Düzenledi

Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi tarafından aşure şenliği düzenlendi. 2 bin kişiye aşurenin dağıtıldığı şenlikte semah gösterisi yapıldı. Mahalli halk ozanlarının deyiş seslendirdiği aşure şenliğinde sahne alan Çankaya Belediyesi Kültür Müdürlüğü sanatçıları konser verdi.

Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen 1. Aşure Şenliği Şanlıurfa Belediyesi Şair Nabi Kültür Merkezinde yapıldı. Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç, Kısas Belediye Başkanı Ali Ersöz, Alevi Kültür Dernekleri Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akyol, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Düşünür, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ile Şanlıurfa'da yaşayan alevi yurttaşlar katıldı. Aşure şenliğinin açılış konuşmasını yapan Şube Başkanı Nadir Aykaç, Şanlıurfa da yaşayan Alevileri bir çatı altında toplamak ve sorunlara çözüm bulmak amacıyla dernek şubesini kurduklarını söyledi. Şanlıurfa da bir cem evi yapılması amacıyla girişimde bulunduklarını belirten Nadir Aykaç, "Şanlıurfa Belediyesi derneğimize yer tahsisi yaptı. Projemiz tamamlandıktan sonra cem evi inşaatına başlayacağız" dedi.

Muharrem ayının önemli bir ay olduğunu vurgulayan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç ise, aşure şenliğinde dönülen semah ve halk ozanlarının seslendirdiği deyişler ile ayrımcılık düşüncesi içersinde olanlara güzel mesaj verildiğini ifade etti.

Kısas Belde Belediye Ali Ersöz, "Bugünün Hz. İbrahim Peygamberin ateşe atılmaktan kurtulduğu, Hz. Yakup Peygamberin oğluna kavuştuğu, Hz. Muhammed'in doğduğu gündür. Bu gün bizler için kurtuluş günüdür. Bu gün Kerbele'da yaşanan o acıdan dolayı Alevilerin yas tuttuğu gündür. Aleviler yaşadıkları o kadar acı ve zulme rağmen hiçbir zaman eziklik içinde olmadı olmayacakta. Cumhuriyeti sahipleriyiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kısaslı halk ozanları sahne aldı. Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi semah ekibinin semah gösterisi de yaptığı şenlikte mahalli halk ozanları deyiş seslendirdi. Çankaya Belediyesi Kültür Müdürlüğü sanatçıları Halil Elveren ile Gülperi Öztürk birer konser verdi.

Şenlikte Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Kısas Belediye Başkanı Ali Ersöz ile Çankaya Belediyesi sanatçıları Halil Elveren ve Gülperi Öztürk'e derneğe katılarından dolayı birer şükran plaketi verildi.

Haberciniz.biz - 18 Ocak 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.