Şanlıurfa'da Cumhurbaşkanına Mektup Gönderildi

Şanlıurfa'da Cumhurbaşkanına Mektup Gönderildi

Şanlıurfa'da Cumhurbaşkanına Mektup Gönderildiİnsan Hakları Derneği (İHD), Eğitim-Sen, DİSK, Yapıyol-Sen, Tümbel-Sen, Tarım Orkam-Sen,...

A+A-

Şanlıurfa'da Cumhurbaşkanına Mektup GönderildiŞanlıurfa'da Cumhurbaşkanına Mektup Gönderildi

İnsan Hakları Derneği (İHD), Eğitim-Sen, DİSK, Yapıyol-Sen, Tümbel-Sen, Tarım Orkam-Sen, Sivas olaylarını kınamak için bir basın açıklaması yaptı.

Şanlıurfa Sarayönü Postanesi'nin önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grup adına, İHD Şanlıurfa Şubesi Başkanı Sedat Gözkıran açıklama yaptı. Konuşmasında Sivas olaylarının 15. yıldönümü olduğunu hatırlatan Gözkıran, "15 yıl önce bugün Sivas'a kültürel bir faaliyet nedeniyle giden ve aralarında otelin 2 çalışanının da bulunduğu 35 aydın, yazar ve sanatçı kaldıkları Madımak Oteli'nde yakılarak katledildiler. Geçmişte Maraş'ta, Çorum'da yaşanan katliamlar gibi Sivas katliamı da derinlemesine araştırılmadan ve sonuçlarının toplumsal hayatımız üzerinde meydana getirdiği travmaların giderilmesi yönünde çaba gösterilmeden, sadece birkaç sanığın cezalandırılması yoluyla kapatılmıştır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup adına Sedat Gözkıran, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup gönderdi. Gözkıran mektubunda; "Geleceğimiz barış içinde birlikte yaşamaya bağlı ise, bu amaçla yapılacak faaliyet ve icraatlar da çok önemlidir. Dileğimiz Alevilerin Sivas katliamı ile yaşadıkları travmanın ortadan kaldırılması için Madımak Oteli'nin müze yapılması yönünde çaba sarf etmeniz ve bu konuda gerekli girişimlerde bulunmanızdır" ibarelerini kullandı.

Basın açıklaması sırasında grup, Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

HIZLIHABER - 2 Temmuz 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.