Sapanca'da 2'nci taciz ODTÜ'lülere

Sapanca'da 2'nci taciz ODTÜ'lülere

Sapanca'da 2'nci taciz ODTÜ'lülere    Sakarya’nın Sapanca ilçesinde iki ay önce kürek şampiyonasına...

A+A-

Sapanca'da 2'nci taciz ODTÜ'lülereSapanca'da 2'nci taciz ODTÜ'lülere  
 
Sakarya’nın Sapanca ilçesinde iki ay önce kürek şampiyonasına katılan Ankara Üniversitesi (AÜ) Kürek Takımı öğrencilerinin şort giydikleri gerekçesiyle saldırıya uğramasının ardından bu kez ODTÜ Kürek Takımı’ndan beş sporcu, "Burada şort giymek yasak" taciziyle karşılaştı.

Öğrenciler, kendilerini takip ettiği anlaşılan grubun sataşmasına karşılık vermeyerek olayın büyümesini önlerken, sporcularıyla birlikte karakola giden Türkiye Kürek Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi antrenör Aytufan Doğu, şikayetlerinin işleme konulmadığını öne sürdü. ODTÜ Kürek Takımı’nın isminin açıklanmasını istemeyen bir sporcusu da, yaşadıkları olayı, "Alışveriş merkezinden çıktık, arkamızdan birisi, ’Burada şort giymek yasak’ dedi. Dönüp baktık, 24-25 yaşlarında 5-6 kişi vardı. Bizi seyrediyorlardı. Önceki saldırı aklımıza geldiği için hiç yanıt vermedik" sözleriyle anlattı. Antrenör Aytufan Doğu ise, olay sırasında markette bulunduğunu, öğrencilerin olayı daha sonra kendisine aktardığını söyledi. Doğu, "İleride yine yolumuzu keseceklerinden korktuğum için karakola gittik. Polisle görüştüm. İlgilenmediler. Karakolda da korktum. Tamamen Yılmaz hocanın yaşadığı olay. Bir anda 25-30 kişi oluyorlar" dedi.

Ali DAĞLAR - 7 Ağustos 2008

Kamera kayıtları kayıp, dosya yok 
 
Hürriyet, A.Ü. Su Sporları Öğrenci Eğitim Merkezi Başkanı Prof. Dr Yılmaz Akça’nın, iki ay önce yaşanan saldırıyla ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne yazdığı 26 Haziran 2008 tarihli rapora da ulaştı.

Raporda özetle şöyle deniliyor: "Park yerinde üç genç bize laf atarak ’Burada şortla gezemezsiniz, burası Sapanca’ dedi... Birisi sporcumun kafasına kafasını dayayarak, ’Allahsızlar, dinsizler buraya sizi gömeriz. Burası Sapanca, burada şortla gezemezsiniz’ deyip ağıza alınmayacak küfürler etmeye başladı.

Kimse cevap veremedi

Sporcularıma hiçbir şey söylememelerini, gidip polis getireceğimi söyledim. Karakol 25 metre ilerideydi, koşarak gittim. Kavgayı uzaktan gördük. 25-30 kişi beni ve polisi görünce kaçtı. Milli Takım sporcularından Sait Alican Çiftçi kanlar içinde yerde yatıyordu. Halk ve esnafa ’Kim bunlar’ diye sorduk, kimse şudur diyemedi. Bayan sporcularım korkudan ağlıyordu. Gece 11’e kadar karakolda tek tek ifade verdik. Polislerden birisi okulda gizli kamera olduğunu söyledi, video kayıtlarını incelemeye gittiler. Bu konuda bilgi vermediler. Olaya karışanlardan yaşları küçük 5’i gece getirildi. Onları teşhis ettik." 

HÜRİYET - 7 Ağustos 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.