Saray Soytarıları kulubü Osmanlı Ocakları araştırılsın

Saray Soytarıları kulubü Osmanlı Ocakları araştırılsın

HDP Grup Başkanvekili Baluken, Suruç katliamı bombacısına “Başsağlığı” dileyen ve son dönemde gündeme gelen Osmanlı Ocakları’nın araştırılması...

A+A-

HDP Grup Başkanvekili Baluken, Suruç katliamı bombacısına “Başsağlığı” dileyen ve son dönemde gündeme gelen Osmanlı Ocakları’nın araştırılması için Meclis’e önerge verdi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Osmanlı Ocakları adı altında örgütlenen yapının araştırılması, kamuoyunda kendileri ilgili şaibelerin incelenmesi ve bu yapının ilişkilerinin açığa çıkarılması amacıyla Meclis Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi.

Baluken önergesinde, Osmanlı Ocakları’na ait internet sitesinde ilginç ibareler olduğunu belirterek, “Osmanlı halkı ve medeniyeti için kefen giymiş bir lider Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmanlı Ocakları’nın namusu… İbaresi bunlardan en çarpıcı olanıdır. Yine internet sitelerinde yer alan bir bölümde ‘Recep Tayyip Erdoğan namusumuzdur’ şeklindeki belirleme de söz konusu Osmanlı Ocakları’nı tanıyabilmek için ipucu vermektedir” dedi.

“AKP’lilere ait bir televizyon kanalının yaptığı haberde AK Parti gençliği Osmanlı Ocakları’nı kuruyor, Osmanlı hoşgörüsü yeniden inşa ediliyor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle kurulan Osmanlı Ocakları bir basın açıklaması yaptı” ifadelerinin kullanıldığının belirtildiği önergede Osmanlı Ocakları’nın İstanbul Gençlik Kolları Başkanı’nın Suruç katliamı sonrası bombacı için, “Suruç katliamını gerçekleştiren canlı bombaya rahmet ve yakınlarına sabır diliyoruz” sözlerini hatırlattı.

‘Çok sayıda iddia araştırılmayı bekliyor’

Baluken, “Osmanlı Ocakları’na ilişkin çok sayıda bilgi ve iddia araştırılmayı beklemektedir. Bunların başında Osmanlı Ocakları mensuplarının AKP tarafından sokak çatışmalarında kullanıldığı iddiasıdır. Nitekim partimize ve bazı basın yayın kuruluşlarına yapılan saldırılarda yer alan kişilerin Osmanlı Ocakları ile bağlantıları bu durumun bir an önce araştırılmasını gündeme getirmektedir.

Söz konusu Osmanlı Ocakları’nın faaliyetlerinin araştırılması, siyaset dünyası ile ilişkilerinin araştırılması, varsa özel bir siyasi misyonunun açığa çıkarılması, ekonomik rant alanlarının belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması’nı talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.