Sarı İsmail Sultan'ı Anma Etkinliği yapıldı

Sarı İsmail Sultan'ı Anma Etkinliği yapıldı

Sarı İsmail Sultan'ı Anma Etkinliği yapıldı Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Alevi vatandaşlarca "Sarı İsmail Sultan'ı...

A+A-

Sarı İsmail Sultan'ı Anma Etkinliği yapıldı Sarı İsmail Sultan'ı Anma Etkinliği yapıldı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, Alevi vatandaşlarca "Sarı İsmail Sultan'ı Anma Etkinliği" yapıldı.

Dedeler Mahallesi'nde, muhtarlık, Kütahya Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ile Kütahya Alevi Kültürünü Yaşatma Derneği tarafından organize edilen etkinlik, semahla başladı.

Kütahya Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Erdoğmuş, etkinlikte yaptığı konuşmada, bir dost meclisinde buluşarak birlik ve beraberlik örneği sergilediklerini söyledi.

"1000 yıldır Anadolu'da bu topraklarda kardeşçe yaşıyoruz ve binlerce yıl yaşamaya devam edeceğiz'' diyen Erdoğmuş, şöyle konuştu:

"Bu topraklar Alevisiyle, Sünnisiyle, Türküyle, Kürdüyle bizim öz vatanımızdır. Türkiye Cumhuriyeti'ni laik devlet olarak hep beraber kurduk, hep beraber yaşatacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yeni anayasa taslağında Alevilerin haklarıyla ilgili bir madde bulunmuyor. Ayrıca Başbakanımız, Alevi açılımı başlattı. Bu açılımda Alevilerin bütün hakları verilecekti. Gördük ki o açılımda Alevilere hiçbir hak çıkmadı. Alevi açılımı değil de alevi kapalımı oldu. Alevi açılımı başladığında Alevi önderleri, yoldaşları gözaltına alındı.

Biz 1400 yıl önce kendi yolumuzu seçtik. Bizim yolumuz, (İlim Çin'de de olsa gidin bulun) diyen Hazreti Ali'nin yoludur. Bizim yolumuz, (İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır) diyen Hacı Bektaşi Veli'nin yoludur. Bizim yolumuz, (Hayatta en hakiki mürşit ilimdir) diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur. Bizim yolumuz, Kerbela'da haklı davamızda üç aylık, altı aylık çocukları ile haksızlığa ve zulme uğrayan insanlığın onuru Hazreti Hüseyin'in yoludur. Bizim yolumuz, onuruyla idama giden Pir Sultan'ın yoludur. Bizim yolumuz, Yunus Emre'nin yoludur. Bizler her türlü baskı ve engellere karşı ülkemizde barış ve sevgi tohumlarını ekmeye devam edeceğiz. Biz Aleviler bu ülkede yaşayan tüm canları, insanları kökeni ne olursa olsun barış, kardeşlik ve sevgi ile kucaklıyoruz.''

Konuşmaların ardından Türk Halk Müziği sanatçıları Gülsüm Gül, Ali Ekber Gül, Cem Zakiri, Ahmet Yılmaz, Gülağ Öz ve Süleyman Kuşcu tarafından dinletiler sunuldu ve semah gösterileri yapıldı.

Etkinliğe, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu, Tavşanlı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Atabay, Hüseyin Gazi Dedesi Cemal Mutluer, Alevi Federasyonu Temsilcisi Tamer Yenikaya ve çok sayıda Alevi vatandaş katıldı.

Akisgazetesi.com.tr - 03.08.2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.