Sarıyer'de Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ne taciz

Sarıyer'de Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ne taciz

Sarıyer'de Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ne tacizPir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından bir açıklama yapılarak,...

A+A-

Sarıyer'de Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ne tacizSarıyer'de Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ne taciz

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından bir açıklama yapılarak, dernekte kurslara ve etkinliklere katılan bir anne ve kızın telefonla aranarak Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne çağrıldığı açıklandı.

soL (HABER MERKEZİ) Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından bir açıklama yapılarak derneklere uygulanan baskılar protesto edildi. Açıklamada "Alevi inancı, yıllardır yok sayılmış, alevi halkımız katliamlara uğramıştır. Derneklerimiz de haklılığına gölge düşürmek için hep karalamalara, suçlamalara maruz kalmıştır. Derneklerimiz basılmış, üyelerimiz tutuklanmıştır" denildi.

Geçtiğimiz haftalarda ilginç bir olayla karşı karşıyan kalan dernek açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Mahallemizde oturan, derneğimizde düzenlenen kurslara ve etkinliklere katılan bir anne ve kızı telefonla aranarak Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne çağrılmıştır."

Derneğe yönelik İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan baskıları anlatmak için bir basın açıklaması yapılacağı duyurulan açıklamada olayı protesto etmek isteyenlere çağrı yapıldı.

Basın açıklamasının yeri ve tarihi şu şekilde:
 
Tarih: 20 Haziran Cumartesi
Saat : 14.00
Yer   : Pir Sultan Abdal Kültür Derneği
           Sarıyer Şubesi Boğaziçi Cemevi

 
(Fatih Sultan Mehmet Mahallesi G–14 Sokak
-Şeftali Sokak- No: 19 Küçükarmutlu-SARIYER)

KAYNAK : SOL.ORG.TR - 19.06.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.