Sarkis Seropyan’ı Kaybettik

Sarkis Seropyan’ı Kaybettik

Agos Gazetesi Ermenice sayfaları editörü, gazeteci Sarkis Seropyan hayatını kaybetti. Agos, “Baron Seropyan'ımızı kaybettik” haberinde vefatı şöyle...

A+A-

Agos Gazetesi Ermenice sayfaları editörü, gazeteci Sarkis Seropyan hayatını kaybetti. Agos, “Baron Seropyan'ımızı kaybettik” haberinde vefatı şöyle duyurdu:

“Gazetemizin tarihi, temel direği, Ermenice sayfaları editörü, her şeyimiz Sarkis Seropyan'ı 28 Mart Cumartesi akşamüzeri kaybettik. Kuruluş sürecinden bu yana Agos ile bütünleşmiş bir simge olan Sarkis Seropyan'ın hatırası önünde saygıyla eğiliyor, kederli ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.”

Sarkis Seropyan kimdir?

1935 yılında doğan Sarkis Seropyan, ortaokuldan sonra iş hayatına atıldı,bir yandan da çeşitli dergi ve gazetelere Ermenice makaleler yazdı.

Hrant Dink'in teklifi  üzerine 1996'da Agos gazetesini kuran ekipte yer aldı ve Ermenice sayfaların editörlüğünü üstlendi. Baron Seropyan o tarihten bu yana Ermenice sayfaları yönetti. Seropyan evli ve iki çocuk babasıydı.

Hrant öldürüldü, Seropyan yargılandı

Bir dönem gazetenin imtiyaz sahipliğini de yapan Seroyan, öldürülmeden önce kendisi gibi gazetenin kurucularından olan gazeteci Hrant Dink'in Ermeni soykırımını tanıdığını ifade ettiği sözler nedeniyle Arat Dink ile birlikte yargılanmıştı. Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi, iki gazeteciyi de 301. maddeden ertelemeli birer yıl hapse mahkum etmişti.

Bir başka dava da, Hrant Dink’in mahkum edilmesinin eleştirildiği Kasım 2007 tarihli “Akıllı Tahta” yazısında “Türklüğü aşağıladıkları” iddiasıyla açılmıştı. Seropyan ve yazı işleri müdürü Aris Nalcı, "yargıyı etkilemeye teşebbüs etmek" iddiasıyla yargılanmış, bu kez 18 Haziran 2008’de beraat etmişlerdi.(AS)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.